Mikóczi Hús

Az egészséges reggeli 4 alapköve

2017. október 20. - Mikóczi Hús

Az utóbbi hetekben a fogyókúrával, az egészséges és rendszeres táplálkozással foglalkoztam. A mostani posztomban is maradunk ezen a vonalon és további hasznos tippeket adok neked az egészséges táplálkozással kapcsolatban.

reggeli.jpg

A múlt heti bejegyzésem első pontjában kiemeltem, hogy mennyire fontos a reggeli. Úgy szoktuk mondani, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. A testünk akkor tud megfelelően működni ha az ébredés után lehetőleg fél órán belül energiához jut, vagyis megeteted. Ezért érdemes odafigyelnünk, - főleg a fogyókúra ideje alatt - hogy mit eszünk először a nap folyamán, tehát, hogy milyen mennyiségű és minőségű összetevőkből készítjük el a reggelinket.

Fehérje

Sejtjeink legfontosabb alkotórészei a fehérjék. A tojás nagyszerű választás a nap első étkezéseként. Mivel a magas fehérjetartalmú reggeli hosszabb időre jól lakat, és több kutatás bizonyította, hogy egész napra segít kordában tartani az étvágyat. Ha viszont reggel nem eszünk elég fehérjét, akkor nem csak hamarabb éhezünk meg, de az izmaink sem jutnak elegendő tápanyaghoz.

fogyokura-omlett.jpg

Ehetünk tükörtojást teljes kiőrlésű pirítóssal, görög joghurtot zabpehellyel, magokkal és bogyós gyümölccsel, pulykakolbászt buggyantott tojással.

Rost

A magas rosttartalom is fontos, hiszen ez tartja működésben az emésztőrendszert, eltelít és energiát biztosít. A teljes kiőrlésű pékáruban, zabkásában, nyers gyümölcsökben és zöldségekben is sok a rost, ezekből is jó, ha tartalmaz egy keveset a reggelink.

zabkasa_almaval_97491371_n.jpg

Ajánlom, hogy a zabkásába mindig tégy egy kevés fahéjat is, ami segít a vércukorszintet kordában tartani.

Zöldségek

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy reggelire nem esznek zöldséget. Vagy, ha  fogyasztanak is, csak nagyon keveset. Pedig minden étkezésünk legalább egyharmada zöldségekből kellene, hogy álljon.

Javasolom neked, hogy a reggeli omlettbe rakj egy kevés spenótot vagy brokkolit. Vagy tehetsz bármilyen leveles zöldet, avokádót a reggeli zöld turmixunkba.

410.jpg

De hetente egy-két alkalommal nyugodtan egyél valamilyen salátát reggelire.

Egészséges zsírok

Sokan rettegnek a fogyókúra alatt, mikor meghallják a zsír kifejezést. Pedig a szerveztünk számára elengedhetetlen. Azon kívül, hogy bizonyos vitaminok - A, D, E, K - kizárólag zsírban oldódnak, azért is mert energiát a testünknek és eltelít.

grasas-saludables-que-deberias-comer-a-menudo-1.jpg

Az avokádó, az olajos magvak és az olívaolaj is remek egészséges zsírforrás, és alkalmanként egy kevés halféle, például lazac vagy tonhal is jól jöhet reggelire.

A felsorolt 4 összetevő lehetőleg minden alkalommal szerepeljen a reggeli menüdben. Én magam is megválogatom, hogy mit reggelizek, mert tudom, mennyire fontos az, hogy mit viszek be a szervezetembe.

Fogadd meg ezt pár hasznos tanácsot és garantálom, hogy energikusan fog kezdődni minden napod valamint még az egészségedre is ügyelsz.

És ne felejtsd: "Az vagy, amit megeszel."

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és bármi észrevételed, ötleted támad, kérlek oszd meg velünk.

"Mikóczi Hús, hogy a vásárlás élmény legyen..."

Mikóczi Ferenc - ügyvezető 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr5512826258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása