Mikóczi Hús - Utolsó kommentek
blfr8@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://mikoczihus.blog.hu/2019/05/24/a_haztaji_a_nyero/full_commentlist/1#c38991398
Válasz erre: A háztáji a nyerő!
2020-09-25T14:30:08+02:00
2020-09-25T14:30:08+02:00
Sportman89
http://blog.hu/user/1554164
Üdv, tetszik ez a bejegyzés a <a rel="nofollow" href="https://mikoczihus.blog.hu">mikoczihus.blog.hu</a> -n.
https://mikoczihus.blog.hu/2017/06/07/valoban_mindenevo_az_ember/full_commentlist/1#c38187508
Válasz erre: Valóban mindenevő az ember?
2020-02-20T13:49:26+01:00
2020-02-20T13:49:26+01:00
Míg Anita
http://blog.hu/user/1513914
A növények is tartalmaznak teljes értékű fehérjéket.<br />
A B-vitaminok hőre elpusztulnak, márpedig a húst hőkezelik.<br />
A hidegen sajtolt növényi olajok, olajos magvak is tartalmaznak zsiradékot.
https://mikoczihus.blog.hu/2019/03/28/3_1_mennyei_csirkes_recept/full_commentlist/1#c37055794
Válasz erre: 3+1 mennyei csirkés recept
2019-04-13T21:47:59+02:00
2019-04-13T21:47:59+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Nemrég készítettem a mai nap folyamán csicseriborsós csirkét. Wokba beleraktam a feldarabolt csirkét, mindenféle fűszer, mediterrán fűszerek, görög fűszerek. Aztán a csicseriborsó konzervet beleöntöttem, aztán hagytam rotyogni kicsit a levében :) Elég finom lett, de a te recepted is megcsinálom. <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/auchan/hipermarket-akcios-ujsag-csutortoktol-11-04-2019/">www.ujsagomat.hu/auchan/hipermarket-akcios-ujsag-csutortoktol-11-04-2019/</a> Itt volt éppen ilyen akció mindenre, folyton nézem, hogy hol olcsóbbak az élelmiszerek
https://mikoczihus.blog.hu/2018/11/21/az_aranyban_mert_kacsamaj/full_commentlist/1#c36174488
Válasz erre: Az aranyban mért kacsamáj
2018-11-22T08:45:48+01:00
2018-11-22T08:45:48+01:00
Szili Laca
http://blog.hu/user/1398327
A kacsamáj van olyan finom mint a libamáj? <br />
<br />
A libamáj van vagy 10000 ft/kg
https://mikoczihus.blog.hu/2018/10/03/10_napos_tisztitokura_784/full_commentlist/1#c35922633
Válasz erre: 10 napos tisztítókúra
2018-10-04T11:40:21+02:00
2018-10-04T11:40:21+02:00
Mikóczi Hús
http://blog.hu/user/1184807
<a href="https://mikoczihus.blog.hu/2018/10/03/10_napos_tisztitokura_784?full_commentlist=1#c35919505" class="reply_nick_1260469" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35919505 );">@Zoli8181</a>: Kedves Zoli!<br />
Köszönöm a hozzászólást.<br />
A mustármagos tisztítókúrát én is kipróbáltam.<br />
<br />
Mivel évek óta foglalkozom a tudatos táplálkozással és emberekkel, ezért azt tapasztalom, hogy mindenkinek más-más kúra jön be. Nekem például a mustármagos kevésbé volt hatásos, mint a barna rizs kúra.
https://mikoczihus.blog.hu/2018/10/03/10_napos_tisztitokura_784/full_commentlist/1#c35919505
Válasz erre: 10 napos tisztítókúra
2018-10-03T18:00:51+02:00
2018-10-03T18:00:51+02:00
Zoli8181
http://blog.hu/user/1260469
Jézusom! Ezt egy hentes klaviatúrájától olvasni?<br />
Kérlek, mond, hogy a feleséged írta a te nevedben.<br />
Méregteleníteni lehet változatos étrenddel is, akár hús mentesen, akár nem.<br />
<br />
Bél tisztításra ajánlom a mustármagot, valahol olvastam, hogy egy átlag 40-es férfinek (én szerencsére még csak alulról közelítem) 5Kg salakanyag van a vastag belében lerakódva.<br />
<br />
2éve 1 agresszív fogyókúrával egybe kötve, heti 5nap 2x 1óra szobabicikli+ ébredés után, lefekvés előtt 1teáskanál mustármag, zéró cukor, szénhidrát minimalizálása. Az első 2 napban 3Kg fogyás, a 10. napon 7Kg. Ez v.szeg. nem a zsír eltünésének köszönhető, hanem annak a bizonyos 5Kg salak anyagnak. A hasam laposabb lett, de a hájamba markolva nem sok külömbséget éreztem.
https://mikoczihus.blog.hu/2018/06/20/az_5_legdragabb_hus_a_vilagon/full_commentlist/1#c35422661
Válasz erre: Az 5 legdrágább hús a világon
2018-06-24T19:57:03+02:00
2018-06-24T19:57:03+02:00
Lusuka
http://blog.hu/user/1366132
Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: <a rel="nofollow" href="http://www.internetespenzkereses.info/">www.internetespenzkereses.info/</a>
https://mikoczihus.blog.hu/2017/01/30/husok_hutese_es_fagyasztasa/full_commentlist/1#c35288656
Válasz erre: Húsok hűtése és fagyasztása
2018-05-29T20:01:27+02:00
2018-05-29T20:01:27+02:00
fda
http://blog.hu/user/214003
"Mivel a blogunk még viszonylag friss, ezért a fejlődésünk érdekében szükségünk van az észrevételekre."<br />
<br />
A Mikóczi Hús miért a bevásárlóközpontos gagyiról ír bármit is? Önökkel ellentétben nekem nem a teszkós gagyi jutott eszembe a szalonnáról. Ha meg hülyeségeket, vagy pontatlanságokat írnak, az nem a blogmotor hibája, hanem azé, aki ideírta.
https://mikoczihus.blog.hu/2018/01/11/a_vadhus_elonyei_es_hatranyai/full_commentlist/1#c34440809
Válasz erre: A vadhús előnyei és hátrányai
2018-01-11T19:54:23+01:00
2018-01-11T19:54:23+01:00
Burgermeister
http://blog.hu/user/222511
A multkor egy vadasz barátom hozott szarvas és vaddisznó hust. Kockázat?Biztosan van. Ugye?
https://mikoczihus.blog.hu/2017/11/07/mi_az_igazsag_a_mangalicarol/full_commentlist/1#c34092979
Válasz erre: Mi az igazság a mangalicáról?
2017-11-08T21:39:18+01:00
2017-11-08T21:39:18+01:00
Burgermeister
http://blog.hu/user/222511
hagyjuk már,,,hype az egész...átlag béla meg átlag marcsi megveszi a hormonalizált csirkemellet...mer a manygalica öccör annyi
https://mikoczihus.blog.hu/2017/09/21/hanyszor_es_mennyit_egyunk_naponta/full_commentlist/1#c33810720
Válasz erre: Hányszor és mennyit együnk naponta?
2017-09-21T19:23:18+02:00
2017-09-21T19:23:18+02:00
Burgermeister
http://blog.hu/user/222511
reggeli felesleges, de egyen akinek kell<br />
vacsora helyett pedig mozgás<br />
megvan oldva a problem
https://mikoczihus.blog.hu/2017/07/18/egy_zsenialis_modszer/full_commentlist/1#c33425547
Válasz erre: Desossa de frango
2017-07-19T08:44:56+02:00
2017-07-19T08:44:56+02:00
megszokács
http://blog.hu/user/818461
A sok okos, aki gugliból nézte ki, mi az a tanyasi csirke, majd megmondja, mit hogyan lehet szétszedni. Képzelem, mennyi csirkét csontoztak ki életükben.<br />
<br />
A technika amúgy nem rossz, de ezt jobban szeretem még akkor is, ha amúgy itt nem marad egyben a pipi (viszont a csonton sem marad gyakorlatilag semmi hús, nem kell annyit vágni hozzá, és talán annyi tapasztalatot sem igényel, mert egyszerűbbek a műveletek):<br />
<br />
<a rel="nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=Ku5p1CcGn70&t=468s">www.youtube.com/watch?v=Ku5p1CcGn70&t=468s</a>
https://mikoczihus.blog.hu/2017/07/18/egy_zsenialis_modszer/full_commentlist/1#c33425329
Válasz erre: Desossa de frango
2017-07-19T08:09:37+02:00
2017-07-19T08:09:37+02:00
drabanten
http://blog.hu/user/1040732
Ez a fiú 2 perc alatt megcsinálja<br />
<a rel="nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=kGnGjQI6BS0">www.youtube.com/watch?v=kGnGjQI6BS0</a>
https://mikoczihus.blog.hu/2017/07/18/egy_zsenialis_modszer/full_commentlist/1#c33424953
Válasz erre: Desossa de frango
2017-07-19T03:48:06+02:00
2017-07-19T03:48:06+02:00
she_wolf
http://blog.hu/user/814719
<a href="http://mikoczihus.blog.hu/2017/07/18/egy_zsenialis_modszer?full_commentlist=1#c33423241" class="reply_nick_628562" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33423241 );">@Jutiput</a>: <br />
Úgy biza!:) <br />
Az uramat úgy ismertem meg, hogy neki brrr... a csirkecsont. Hiába, mama elkényeztetett kisfia. Én meg a szerelemtől megvakulva csak csontoztam a csirkét és csontoztam és csontoztam és csontoztam.... minden egyes alkalommal, szerelemtől megrészegülve, mert az én drágám pont ÍGY szereti.<br />
Aztán úgy hozta az élet, hogy egy külföldi nyaraláson, hajóúton a felszolgált ebéd csirkecomb volt. Picike, piros-ropogósra sütött, és csontos! És nagyon guszta, és irgalmatlanul finom! Az én életem jobbik fele pedig seperc alatt rámolta magába a cuccot, és az egekig dícsérte.<br />
Pál pedig megfordult itthon:D Azóta sem csontozom a csirkét:P Jó, a mellet filézem, mert az én is úgy szeretem.<br />
Anyósom kisebb sokkot kapott, amikor elmeséltem neki:)<br />
<br />
De ha már csont: a sült tarja csakis csontostul! Valóban akkor az igazi az íze.
https://mikoczihus.blog.hu/2017/07/18/egy_zsenialis_modszer/full_commentlist/1#c33424951
Válasz erre: Desossa de frango
2017-07-19T03:35:54+02:00
2017-07-19T03:35:54+02:00
she_wolf
http://blog.hu/user/814719
<a href="http://mikoczihus.blog.hu/2017/07/18/egy_zsenialis_modszer?full_commentlist=1#c33424627" class="reply_nick_279035" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33424627 );">@bestpixel</a>: <br />
"Arról nem is beszélve, hogy a csontvázon is túl sok hús marad, szóval elég nagy a veszteség."<br />
<br />
Ez bennem is felmerült, ugyanakkor ez sem igazán veszteség, mert beteheted fagyasztóba, és amikor csak némi csirkehús alaplére van szükséged valamihez, előveheted.<br />
Csirke alaplevet egyébként is far-hátból csinálunk, azokon meg eleve nincs sok hús.
https://mikoczihus.blog.hu/2017/07/18/egy_zsenialis_modszer/full_commentlist/1#c33424911
Válasz erre: Desossa de frango
2017-07-19T02:33:25+02:00
2017-07-19T02:33:25+02:00
Istvan Burjan
http://blog.hu/user/1122246
En a brojlercsirke elokeszitesehez nem használok kést. Kezzel siman szettepem a szarnyast, aztan sutom- fozom...
https://mikoczihus.blog.hu/2017/07/18/egy_zsenialis_modszer/full_commentlist/1#c33424627
Válasz erre: Desossa de frango
2017-07-18T23:19:42+02:00
2017-07-18T23:19:42+02:00
Fotósképző
http://blog.hu/user/279035
Bocs, de ez a módszer kb. annyira "tökéletes", mint amennyire tökéletes hamburger a mekdonáccé. Elsőre érdekes és ennyi. Az, meg hogy "összeérnek az ízek", nem attól függ, hogy egészben marad-e a csirke vagy szeletben. Vagy egy marhát is így kéne kicsontozni, hogy jól összeérjenek az ízek? ;)<br />
<br />
Egyébként ez meg tényleg csak a bolti műbojlercsirkével működik, egy normál falusi/tanyasi csirkét az életben nem fogsz ilyen egyszerűen ezzel a módszerrel kicsontozni. Arról nem is beszélve, hogy a csontvázon is túl sok hús marad, szóval elég nagy a veszteség. De látványos a módszer, az tény. Városi, modern "háziasszonyoknak" (akik kész kajákon, konzerven élnek) nagyon nagy élmény, az biztos. Jó mesélni róla a kapuccsínó mellett a kollegináknak. ;)
https://mikoczihus.blog.hu/2017/07/18/egy_zsenialis_modszer/full_commentlist/1#c33423667
Válasz erre: Desossa de frango
2017-07-18T20:16:25+02:00
2017-07-18T20:16:25+02:00
gigabursch
http://blog.hu/user/169612
Ügyes.
https://mikoczihus.blog.hu/2017/07/18/egy_zsenialis_modszer/full_commentlist/1#c33423241
Válasz erre: Desossa de frango
2017-07-18T19:03:24+02:00
2017-07-18T19:03:24+02:00
Jutiput
http://blog.hu/user/628562
Azt azért tudni kell, hogy a csontok mellett vannak az ízek. A csontos hús mindig finomabb, mint a csont nélküli, bárhogy van elkészítve.Itt pont az ízektől fosztják meg a csirke húst.Amúgy ügyes.
https://mikoczihus.blog.hu/2017/07/18/egy_zsenialis_modszer/full_commentlist/1#c33423173
Válasz erre: Desossa de frango
2017-07-18T18:50:55+02:00
2017-07-18T18:50:55+02:00
Janossz
http://blog.hu/user/560287
<a href="http://mikoczihus.blog.hu/2017/07/18/egy_zsenialis_modszer?full_commentlist=1#c33423147" class="reply_nick_77790" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33423147 );">@Kopasz Szuzukis</a>: A másik bibi, hogy sokaknak a csirkeevés lényege, legfőbb öröme a csontokról a húsmaradványokat, porcot lerágcsálni. (Nekem nem)<br />
Meg mondjuk egy kisgyereknek kezébe tudod adni a combot, ha "fogantyúja" van. Amúgy nagyon ügyes!
https://mikoczihus.blog.hu/2017/07/18/egy_zsenialis_modszer/full_commentlist/1#c33423147
Válasz erre: Desossa de frango
2017-07-18T18:45:09+02:00
2017-07-18T18:45:09+02:00
Kopasz Szuzukis
http://blog.hu/user/77790
Aprócska bibi, hogy egy klasszikus "tanyasi" csirkét garantáltan nem tud így kicsontozni. Ehhez a technikához a pumpált broilercsirke a megfelelő alapanyag.
https://mikoczihus.blog.hu/2017/07/18/egy_zsenialis_modszer/full_commentlist/1#c33422209
Válasz erre: Desossa de frango
2017-07-18T15:43:58+02:00
2017-07-18T15:43:58+02:00
HgGina
http://blog.hu/user/77534
... nem-e lehet.... ez mellet... időidényes...<br />
Remélem, a csontozás jobban megy.
https://mikoczihus.blog.hu/2017/07/18/egy_zsenialis_modszer/full_commentlist/1#c33422193
Válasz erre: Desossa de frango
2017-07-18T15:42:13+02:00
2017-07-18T15:42:13+02:00
haXXor
http://blog.hu/user/1247553
Aztapi**a :D Én bezzeg mennyit szenvedek, ha a combról akarok húst leszedni...
https://mikoczihus.blog.hu/2017/07/18/egy_zsenialis_modszer/full_commentlist/1#c33422081
Válasz erre: Desossa de frango
2017-07-18T15:26:28+02:00
2017-07-18T15:26:28+02:00
Burgermeister
http://blog.hu/user/222511
Faja
https://mikoczihus.blog.hu/2017/02/02/hazi_tyukhusleves/full_commentlist/1#c32291862
Válasz erre: Házi tyúkhúsleves
2017-02-03T14:20:54+01:00
2017-02-03T14:20:54+01:00
John Doe3
http://blog.hu/user/243162
"Segít az immunrendszer erősítésében". Kinek segít? (Amúgy az immunrendszert nem lehet erősíteni, egyes ritka kivételektől eltekintve pedig nem is célszerű, erről sokat beszélhetnének az érintett páciensek: <a rel="nofollow" href="https://de.wikipedia.org/wiki/Autoimmunerkrankung.)">de.wikipedia.org/wiki/Autoimmunerkrankung.)</a>
https://mikoczihus.blog.hu/2017/02/02/hazi_tyukhusleves/full_commentlist/1#c32291758
Válasz erre: Házi tyúkhúsleves
2017-02-03T14:03:02+01:00
2017-02-03T14:03:02+01:00
martineden
http://blog.hu/user/825799
<a href="http://mikoczihus.blog.hu/2017/02/02/hazi_tyukhusleves?full_commentlist=1#c32291728" class="reply_nick_825799" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32291728 );">@martineden</a>: í1db TV vagy zoldpaprika es egy eros is megy bele, azokat kifelejtettem hirtelenjeben..
https://mikoczihus.blog.hu/2017/02/02/hazi_tyukhusleves/full_commentlist/1#c32291728
Válasz erre: Házi tyúkhúsleves
2017-02-03T13:56:25+01:00
2017-02-03T13:56:25+01:00
martineden
http://blog.hu/user/825799
A zeller es egy szem krumpli ( tisztan tartja a levest)kimaradt, a fokhagyma viszont nem kell, a kaposzta helyett pedig kelkáposzta megy bele felenk is.
https://mikoczihus.blog.hu/2017/02/02/hazi_tyukhusleves/full_commentlist/1#c32291534
Válasz erre: Házi tyúkhúsleves
2017-02-03T13:26:21+01:00
2017-02-03T13:26:21+01:00
könyvbolond_konyhatündér
http://blog.hu/user/408931
Húslevest az ember nem recept szerint főz. De azért érdekes ilyet olvasni. Én pl káposztát nem teszek bele, de kelkáposztát igen. Zellert mindenképpen és zellerzöldet is. De fokhagymát soha, attól kocsonyaiíze lesz. Sok mindent ami akad a ház körül éppen, gombát, pasztinákot, karfiolt miegymást. Sárgarépát sokkal többet, petrezselymet kevesebbet.
https://mikoczihus.blog.hu/2017/02/02/hazi_tyukhusleves/full_commentlist/1#c32291278
Válasz erre: Házi tyúkhúsleves
2017-02-03T12:45:38+01:00
2017-02-03T12:45:38+01:00
szépjuhászné
http://blog.hu/user/376784
Nem értem az ilyen recepteket! Az ember nem úgy főz húslevest (és mást sem), hogy kiszámolgat 15 szem borsot. Fogja a csirkét, beleteszi a fazékba, felönti vízzel, belerak egy hagymát egészben, némi borsot, sót, gyömbért, néha foghagymát (néha nem), a húst majdnem puhára főzi és utána jönnek a zöldségek. Hol van benne gomba, hol nincs, v. zöldborsó v. kelbimbó. Attól függ, milyen kedvem van és mi van otthon.
https://mikoczihus.blog.hu/2017/02/02/hazi_tyukhusleves/full_commentlist/1#c32290856
Válasz erre: Házi tyúkhúsleves
2017-02-03T11:42:35+01:00
2017-02-03T11:42:35+01:00
Meister
http://blog.hu/user/26923
Én kelkáposztát teszek a húslevesekbe.
https://mikoczihus.blog.hu/2017/02/02/hazi_tyukhusleves/full_commentlist/1#c32290730
Válasz erre: Házi tyúkhúsleves
2017-02-03T11:25:50+01:00
2017-02-03T11:25:50+01:00
WYW
http://blog.hu/user/94090
Ez így rendben is lenne, a fél fej káposzta az sok, a fokhagyma az meg opcionális, tájegysége válogatja hogy tesznek-e bele vagy se.<br />
Én nem.
https://mikoczihus.blog.hu/2017/01/30/husok_hutese_es_fagyasztasa/full_commentlist/1#c32271636
Válasz erre: Húsok hűtése és fagyasztása
2017-01-31T14:26:36+01:00
2017-01-31T14:26:36+01:00
cselaxi
http://blog.hu/user/439347
Amúgy a fagyasztóban vannak piktogramok, az bőven elég. Tovább is lehet tárolni, csak abban az esetben valamelyest megváltoznak az "élvezeti" értékek (lásd: "fogyasztható" és "szavatosság"; a lejárt szavatosságú termék is fogyasztható, bizonyos időkorlátok között, csak már nem szavatolt a kinézet, íz, illat, stb.).
https://mikoczihus.blog.hu/2017/01/30/husok_hutese_es_fagyasztasa/full_commentlist/1#c32271596
Válasz erre: Húsok hűtése és fagyasztása
2017-01-31T14:18:01+01:00
2017-01-31T14:18:01+01:00
cselaxi
http://blog.hu/user/439347
<a href="http://mikoczihus.blog.hu/2017/01/30/husok_hutese_es_fagyasztasa?full_commentlist=1#c32266944" class="reply_nick_437508" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32266944 );">@Vén motoros</a>: Lehet, hogy Mo-on mindenkinek van kamrája, de én pl. panelban lakom. A legnagyobb kincs a fagyasztó.
https://mikoczihus.blog.hu/2017/01/30/husok_hutese_es_fagyasztasa/full_commentlist/1#c32271056
Válasz erre: Húsok hűtése és fagyasztása
2017-01-31T12:47:49+01:00
2017-01-31T12:47:49+01:00
Kovacs Nocraft Jozsefne
http://blog.hu/user/817607
<a href="http://mikoczihus.blog.hu/2017/01/30/husok_hutese_es_fagyasztasa?full_commentlist=1#c32269978" class="reply_nick_805710" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32269978 );">@pizzaszeletvágó</a>: <br />
<br />
"vannak olyan fagyasztó szekrények, amik jégleolvasztósak. Konkrétan ezekben egy fűtőszál fut körben az ajtónál..."<br />
<br />
Manapság már mindegyik fagyasztó ilyen, az ajtónál amúgy szokásos dérképződést hivatott megakadályozni. Elég súlyos tervezési hiba, ha ettől felmelegszik a fagyasztott étel. Köszönöm, hogy említetted a veszélyt, megnézem a mi fagyasztóinkat e szempontból.
https://mikoczihus.blog.hu/2017/01/30/husok_hutese_es_fagyasztasa/full_commentlist/1#c32269978
Válasz erre: Húsok hűtése és fagyasztása
2017-01-31T09:59:12+01:00
2017-01-31T09:59:12+01:00
Én inkább azt a tanácsot adnám, hogy egy akármilyen, de erre alkalmas hőmérőt tegyünk a fagyasztóba, amelyikben nincs, vagy nem megbízható. Időnként ellenőrizzük, mert ez tud nagyon átverni. Én így vettem észre, hogy a -18-ra állított fagyóban időnként csak -10 van. Az már nem oké.<br />
Másik, ha már ez a téma: vannak olyan fagyasztó szekrények, amik jégleolvasztósak. Konkrétan ezekben egy fűtőszál fut körben az ajtónál, a fiókok elejénél. Jártam már rosszul vele, nagyon melegített, az elöl lévő húsok megavasodtak.<br />
Még egy: két fagyasztóm közül az egyikben -24 van inkább, amit ritkán nyitogatok, így a hőmérő időnként -30-ig lemegy. Ide rakom a hosszabb távú dolgokat. Van egy másik, ami környezetbarátabb módon -18-on megy.
https://mikoczihus.blog.hu/2017/01/30/husok_hutese_es_fagyasztasa/full_commentlist/1#c32269906
Válasz erre: Húsok hűtése és fagyasztása
2017-01-31T09:48:40+01:00
2017-01-31T09:48:40+01:00
Nem érzitek, hogy a "4-12 hónap" borzasztóan tág intervallum?????<br />
;)
https://mikoczihus.blog.hu/2017/01/30/husok_hutese_es_fagyasztasa/full_commentlist/1#c32269646
Válasz erre: Húsok hűtése és fagyasztása
2017-01-31T08:54:37+01:00
2017-01-31T08:54:37+01:00
Mikóczi Hús
http://blog.hu/user/1184807
Köszönjük a hozzászólásokat és a kritikákat. Mivel a blogunk még viszonylag friss, ezért a fejlődésünk érdekében szükségünk van az észrevételekre. Viszont pár észrevételt közölnénk:<br />
Természetesen nem a házi, füstölt szalonnára gondoltunk, ami nálunk is a padláson fél évig tároltak, hanem a bevásárlóközpontokban kapható, gyors sóval és egyéb vegyszerekkel tartósított szalonnára.<br />
A füstölt, nem száraz sütni való kolbász esetében kiemeltük, hogy nem a szavatosságát, hanem az ízét és az állagát őrzi meg 2 napig a hűtőszekrényben. <br />
További szép napot :-)
https://mikoczihus.blog.hu/2017/01/30/husok_hutese_es_fagyasztasa/full_commentlist/1#c32269404
Válasz erre: Húsok hűtése és fagyasztása
2017-01-31T08:00:21+01:00
2017-01-31T08:00:21+01:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
Nagy kár az ilyen posztokért. Szalonna egy hétig??? Füstölt kolbász 2 nap????
https://mikoczihus.blog.hu/2017/01/30/husok_hutese_es_fagyasztasa/full_commentlist/1#c32269146
Válasz erre: Húsok hűtése és fagyasztása
2017-01-31T06:05:25+01:00
2017-01-31T06:05:25+01:00
Zetor75
http://blog.hu/user/772526
Szalonnára, húsfélékhez feltaláltuk a füstölést, biztos ismeritek. Az így tartósított (fél)kész ételekkel mivan?<br />
Nekem egy féltábla füstölt szalonna kibírt 1-2 hónap közti időt, de pl. a füstölt mangalica comb két napot se akart megérni... :)
https://mikoczihus.blog.hu/2017/01/30/husok_hutese_es_fagyasztasa/full_commentlist/1#c32267624
Válasz erre: Húsok hűtése és fagyasztása
2017-01-30T21:00:37+01:00
2017-01-30T21:00:37+01:00
Medgar
http://blog.hu/user/132414
<a href="http://mikoczihus.blog.hu/2017/01/30/husok_hutese_es_fagyasztasa?full_commentlist=1#c32266944" class="reply_nick_437508" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32266944 );">@Vén motoros</a>: Nem is értem nagyanyámék hogy élték túl ...
https://mikoczihus.blog.hu/2017/01/30/husok_hutese_es_fagyasztasa/full_commentlist/1#c32267430
Válasz erre: Húsok hűtése és fagyasztása
2017-01-30T20:32:52+01:00
2017-01-30T20:32:52+01:00
Budapest a kutyaszar városa
http://blog.hu/user/1187509
Sem a sertés, sem a baromfihúst nem szabad normál hűtóben 2 napnál később felhasználni, a 3. napon már bukéjuk van. A szalonna viszont papírzacskóban 2 hétig is fogyasztható, hiszen szinte csak zsír.
https://mikoczihus.blog.hu/2017/01/30/husok_hutese_es_fagyasztasa/full_commentlist/1#c32267082
Válasz erre: Húsok hűtése és fagyasztása
2017-01-30T19:43:11+01:00
2017-01-30T19:43:11+01:00
ProsTata
http://blog.hu/user/667689
Van egy éves hús is a fagyasztóban és nem aggódom. Igaz nem -18, hanem -28 fokon.<br />
Felhasználás előtt 1-2 nappal kiveszem a fagyasztóból és átteszem a hűtőbe, 3 fokra.<br />
Hűtőből nem érdemes gagyit venni, legalább 20 évre vásároljuk. <br />
Pl. mosogatógépből meg csak alsóközép márkás olcsó készülék a nyerő, mert a márkás kétszeres áron talán plusz 2-3 évet ad és embert nem láttam, aki 3 programnál többet használ, ami mindegyikben benne van.
https://mikoczihus.blog.hu/2017/01/30/husok_hutese_es_fagyasztasa/full_commentlist/1#c32267018
Válasz erre: Húsok hűtése és fagyasztása
2017-01-30T19:32:43+01:00
2017-01-30T19:32:43+01:00
sZulamith
http://blog.hu/user/1186467
<a href="http://mikoczihus.blog.hu/2017/01/30/husok_hutese_es_fagyasztasa?full_commentlist=1#c32266944" class="reply_nick_437508" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32266944 );">@Vén motoros</a>: Ügyes. Igazad van.<br />
<br />
Nyers húsokat valóban a hűtőben 1-2 napig tartom, de a fagyasztóban sem tartom maximum két hétig, nagy ünnepek előtt.<br />
Egyéként a fagyasztóba hosszabb ideig a saját termésű zöldségféléket teszem.
https://mikoczihus.blog.hu/2017/01/30/husok_hutese_es_fagyasztasa/full_commentlist/1#c32266944
Válasz erre: Húsok hűtése és fagyasztása
2017-01-30T19:22:24+01:00
2017-01-30T19:22:24+01:00
Vén motoros
http://blog.hu/user/437508
Nem tudom, milyen szalonnára gondolsz, de hogy 7 napig hűtőben, egy hónapig lefagyasztva? Mert a füstölt szalonna a kamrában, levegőn lógatva is eláll fél évig... Vagy talán olyan izére gondoltál, mint a "Sliced bacon" nevű, ismeretlen anyagból készült ipari termék, amiből folyik a nitrites, antioxidánsos, és még 10 féle vegyszerrel keverve beleinjekciózott víz? Vagy az abált, paprikás csécsi szalonnára? Vagy a sós szalonnára? Ugyanis egy átlag magyar tucatnyi szalonnát ismer és fogyaszt. Most melyik az, amely egy hetet bír ki hűtőben?