Mikóczi Hús

"Az vagy, amit megeszel!"

Ludwig Feuerbach

2017. augusztus 01. - Mikóczi Hús

ami_megeszel_1.jpg

A címben olvasható idézetet mindenki kívülről fújja, de belegondoltál már a valódi tartalmába?

Gyakran halljuk, mondjuk, de nem vesszük komolyan. Lehet nem tudatosítjuk, hogy az ételek, amiket elfogyasztunk mennyire komoly hatást gyakorolnak az életünkre, a testi, lelki egyensúlyára.

Akár hiszed, akár nem, táplálékkal együtt tudatot viszünk be a testünkbe. A növényét, az állatét vagy a nem természetes táplálékét, amit manapság ételnek hívnak, de valójában csak mesterségesen előállított vegyipari termék.

Ezért mondta már egy ókori kínai filozófus is, hogy: "az ember az, amit eszik".

Tedd fel magadnak azt a kérdést, hogy szükségből vagy csak pusztán az élvezet kedvéért fogyasztasz?

Ki a hibás, Te vagy a piac?

Sok középkorú ember panaszkodik a betegségei miatt, pedig, ha rájönne arra, hogy a legtöbb betegséget a száján keresztül szedte össze az élete során.

Érdemes elgondolkozni azon, hogy hosszútávon mennyire kifizetődő előnyben részesíteni a mesterségesen előállított, felfújt élelmiszereket azzal ellentétben, hogy egészséges, de kicsit drágábban beszerezhető élelmiszereket fogyasztunk.

az-vagy-amit-megeszel.jpgPersze mondhatod, hogy nekem könnyű, mert hússal foglalkozom. Nagyon sok esetben én is csak az élvezet kedvéért ettem és ittam. Fontosabb volt számomra az ízvilág és azok a receptorok, amik ilyenkor bekapcsoltak az emlékezetemben. És csak az elfogyasztás után jött a bűntudat, hogy egészségtelen ráadásul még hizlal is.

Amióta tudatosan táplálkozom, mielőtt elfogyasztom az ételt, mérlegelek, és felelevenítem magamban azt a bölcs gondolatot, hogy: "nem azért élek, hogy egyek, hanem azért eszek, hogy éljek". Itt megkérdezem, hogy "ezt még megengedhetem magamnak"? - Mert néha én is egy kicsit bűnözök.

Ez az életmód bizonyos szintű önfegyelmet igényel. Nagyon sokan egészségesek akarnak lenni, csak nem hajlandók beletenni a szükséges erőfeszítést, önfegyelmet, hogy meg tudják állni azt, hogy ne csak a szimpla élvezet kedvéért táplálkozzanak. Azzal mentegetik magukat, hogy "csak egyszer élünk", "ennyi örömöm már csak lehessen", "ez az utolsó"

Így az ember sajnos a táplálkozásával is oda jut, – mint minden egyébbel – hogy a külső felszín számít, és nem a belső tartalom a lényeg. Próbáljunk arra törekedni, hogy ne csábítson el minket a felszín.

Záró gondolatként álljon itt Thomas Jefferson, egykori amerikai elnöktől származó gondolat: „sohasem bántuk meg, amit nem ettünk meg”.

Köszönöm, hogy elolvastad a cikkem és, ha van bármi észrevételed, kérlek oszd meg velünk.

"Mikóczi Hús, hogy a vásárlás élmény legyen..."

Mikóczi Ferenc - ügyvezető

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr5112707672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása