Mikóczi Hús

Finomságok a III. Életmód Táborban

2018. július 11. - Mikóczi Hús

Amikor a tábori ételekre gondolsz neked mi jut elsőként az eszedbe? Vajon lehetséges egyszerre finom és laktató ételek felszolgálni a gyerekeknek?

tabori_finomsagok.jpg

Gyerekkoromban többször vettem részt különböző táborokban, amit akkor mér "pioneer" táboroknak hívtak. Szerettem őket, sokat is tanultam belőlük. Viszont, ha a tábori menüre gondolok elsőként nem a finom ízek és laktató adagok jutnak az eszembe. Sokkal inkább az iskolai menza ugrik be róla. A tea finom volt, ezt elismerem. De hogyan is kapcsolódik ez a gondolatmenet a blogunkhoz?

Néhány korábbi bejegyzésemben már szóba került, hogy 2015-ben létrehoztunk egy alapítványt, a Vulkán - tehetséggondozó társulást, amely nem titkoltan azzal a céllal tört a felszínre, hogy segítse és támogassa a tehetséges, fejlődésre vágyó fiatalokat. A Vulkán Társulás legnagyobb éves rendezvényének az Életmód Tábor számít, amelyet ezen hétvégén harmadik alkalommal rendeztünk meg. Itt olyan tudást szerezhetnek meg a fiatalok, amely segítségével sokkal könnyebben tudnak majd sikereket elérni a felnőtt életben.

Persze, ahogy a régi mondás tartja - "ép testben, ép lélek" - egy boldog és kiegyensúlyozott élethez elengedhetetlen, hogy a testünket is karban tartsuk. Ehhez pedig a tudatos táplálkozás egy kulcsfontosságú tényező. Ezt szem előtt tartva készítettük el az ínycsiklandozó ételsort a kis táborozóink és az önkénteseink számára.

sequence_01_1.gif

Először is egészséges alapanyagokból készült ételeket akartunk felszolgálni, ami persze finom és ízleni fog a gyerkőcöknek. Viszont laktató is, hogy legyen energiájuk a napi programokhoz. Ez mennyire sikerült, kérdezheted?

A többszöri repetázás és az, hogy a nap végén külön kiemelték, hogy mennyire finomakat ettek szerintem megadja a választ a kérdésre. Öröm volt látni az arcukon, ahogy ették a helyszínen, frissen elkészített házi hamburgereinket, borjú húsból készült gulyást, és a kemencében sült hazai sertést. Olyan gusztusosan falatoztak, hogy le merem fogadni még egy vegetáriánus is besorakozott volna egy hambiért.

Arról nem is beszélve, hogy a szabadban még jobban ki tudjuk élvezni az ízeket. A friss levegőn jobban elengedjük magunkat és nem zavar, ha zsíros a kezünk vagy kicsit maszatos az arcunk. Ez mind hozzátartozik egy igazi tábori ebédhez.

kaja_2_1.jpg

Gyerekekről lévén szó, a tápláló ebéd és vacsora mellett egy kis édesség is belefért. Hiszen nem is igazi a tábori hangulat a finom palacsinta nélkül.

Egy kicsit összeszorul a szívem, ha belegondolok, hogy a következő Életmód Táborig még egy évet kell várnunk. Viszont szabadtéri programokat bármikor össze tudunk hozni a családunkkal, barátainkkal a nyár folyamán, ahol átélhetjük újra a gyerekkorunkat.

A szabadtéri sütögetéssel kapcsolatban az egyik legfontosabb dolgokról ne feledkezz meg, mégpedig az alapanyagok minőségéről és frissességéről. A rosszul megválasztott hozzávalók elronthatják az összhatást és úgy érezheted, hogy feleslegesen sürögtél forogtál a tűzhely körül

További receptekért és hasznos grillezési tippekért látogasd meg a Facebook oldalunkat és kövesd a hetente új tartalommal jelentkező blogunkatFriss, minőségi, háztáji alapanyagokért pedig látogass el a Mikóczi Hús üzleteinkbe, ahol örömmel állunk a rendelkezésedre.

"Mikóczi Hús, hogy a vásárlás élmény legyen..."

Mikóczi Ferenc - Mikóczi Hús, ügyvezető

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr614104723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása