Mikóczi Hús

Irány a szabadba!

2018. április 06. - Mikóczi Hús

Már te is vártad, hogy végre kilábaljunk a télből? A hirtelen jött jó időben viszont nem találod fel magad? Most adok neked egy nagyon jó kis ötletet.

szabadba.jpg

Végre itt az igazi tavasz. Gyönyörű napsütés, szikrázó kék égbolt. Ilyen időben a hétvégén szinte már bűn otthon, a lakásban elbújva ülni.

Mi más lehetne kellemesebb, mint a családdal egy túrázással egybekötött piknik? Amihez persze elengedhetetlen egy piknikkosár, finom ételekkel megpakolva.

De mit érdemes magunkkal vinni?

Elsősorban ügyeljünk rá, hogy olyan ételeket vigyünk magunkkal, amelyek hidegen, felszeletelve fogyasztva is ízletesek. Lehetőleg ne eresszenek levet és kerüljük az olyan élelmiszereket, amelyek könnyen romlanak, mint például a nyers tojás vagy a nyers húst tartalmazó ételek. És persze ügyeljünk a csomagolásra.

Most nézzük meg, mik azok az ételek, amelyek kiválóak a családi piknikhez.

recipeblog-serve4honeygarlicsausagestuffedporkchop-14july15.jpg

A húsfélék közül a kolbásszal töltött sertéskaraj biztos találat, hiszen hidegen fogyasztva is nagyon finom, valamint az elkészítése sem bonyolult. Ajánlott a túrázás előtti estén elkészíteni, hogy másnap már vihessük is magunkkal.

Az elkészítéshez szükségünk van egy körülbelül 1 kilogrammos, csont nélküli sertéskarajra, vele megegyező hosszúságú puha kolbászra és sóra.

Megkérhetjük a hentest, hogy fűzzön a karajba egy szál kolbászt vagy egy éles késsel otthon, mi magunk is megoldhatjuk. Tőlünk más több alkalommal kérték az üzleteinkben és örömmel segítettünk.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A karajt besózzuk, tepsibe tesszük és betesszük a felforrósított sütőbe. 20 perc múlva levesszük a hőmérsékletet 170 fokra, lefedjük és kb. 2 óra alatt puhára sütjük. Teljesen kihűlve felszeleteljük.

119127_rantott01.jpg

Egy másik jól bevált húsféle, a klasszikus rántott hús, ami remek étel a piknikhez. Az elkészítéshez segítségként nézd meg egy korábbi bejegyzésünket, amelyben bemutattuk, hogy készül a tökéletes rántott hús. Személy szerint azt javaslom, hogy ne szendvicsként vigyük magunkkal. Külön csomagoljuk, ne kerüljön mellé semmi, ami eláztathatja a panírt.

A túrázáshoz szintén remek húsétel a fasírtok, fasírtgolyók. Könnyen elkészíthető, nem igényel mesterszakács képességet. Hidegen, kenyérrel, uborkával, savanyúsággal fogyasztva nagyon finom és az utazást, rázkódást is jól bírja. A fasírtgolyók elkészítéséhez a Facebook oldalunkon többféle receptet is megtalálható.

Abban az esetben, ha nem szeretnénk sokat bíbelődni az előkészületekkel, akkor ajánljuk a gyorsan elkészíthető szendvicseket, jó minőségű szeletelt sonkával, kolbásszal vagy bármi nemű füstölt hússal.

Természetesen a húsok mellé ajánlott, ha rakunk a kosárba zöldségeket, gyümölcsöket, kis édességet a gyerekeknek. Valamint, gondoskodjunk a folyadék bevitelről is. Lehetőleg mellőzzük a szénsavas üdítőket, amelyek útközben felrázódnak és a kinyitáskor mindent elúsztatnak.

Most már csak meg kell várni a hétvégét és kezdődhet is a családi piknik. A felsorolt ételek elkészítéséhez a vállalkozásunk Facebook oldalán több receptet is találsz és az üzleteinkben segítséget kaphatsz az alapanyagok kiválasztásához.

„Mikóczi Hús, hogy a vásárlás élmény legyen…”

Mikóczi Ferenc – ügyvezető, Mikóczi Hús

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr7513812492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása