Mikóczi Hús

Import vs. hazai csirke

2017. augusztus 17. - Mikóczi Hús

csirke.jpg

"Minden Kínában készül."

Szinte naponta halljuk legyen szó ruháról, műszaki cikkekről, bútorokról. Lassan ugyanez a helyzet az élelmiszer iparban. Rengeteg élelmiszer áramlik be Európába Kínából és a távol keleti országokból. A pontos adatokat szinte lehetetlen megmondani. És ennek főleg egyetlen oka van: az ár. Egész pontosan a behozott élelmiszerek rendkívül alacsony ára, ugyanis Kína képes az európai árak töredékéért termékeit előállítani.

Viszont megvan az ára az olcsóságnak. Általában a szabályokat, előírásokat megkerülve, csak a profitot szem előtt tartva történik a termelés. Ugyanez a helyzet a Kínai állattenyésztés területén is.

A hozzánk beáramló kínai baromfikat a legtöbb esetben kétes körülmények között nevelték, veszélyes, az emberi szervezet számára káros anyagokkal meggyorsítva. Ez a tény nem "újkeletű". Többször halottunk már olyan híreket, hogy antibiotikum és hormonális készítmények származékait mutatták ki az importált csirkehúsban.

És ez csak a jéghegy csúcsa. A hús hamisítása (nyugodtan nevezhetjük így) az állat levágása után is folytatódik. Sőt, az igazi nagy profitot itt tudják csak realizálni az előállítók. Ez pedig a hús utólagos "doppingolása". A kínai baromfi feldolgozók nagy részében egy külön szekció foglalkozik azzal, hogy a húst csomagolás és kiszállítás előtt még telepumpálják vízzel. Majd egy kis ételfestékkel javítanak a hús színén is, hogy az minél ínycsiklandozóbbnak tűnjön.

36c17e2.jpg

A gyanútlan vásárló pedig bemegy egy hazai bevásárlóközpontba, a polcon meglátja a hatalmas, gusztusos csirkemell filéket, ráadásul hihetetlen jó áron.

Hazaviszi, hogy majd készít magának vagy a családjának egy finom vacsorát. Ámde, mikor a húst belehelyezi a forró serpenyőbe az elkezd pattogni a belepumpált víznek "köszönhetően". És az elkészült csirkemell szinte a felére zsugorodott az eredeti méretéhez képest.

Majd az első falatot követően meggyőződhetünk arról is, hogy ennek a húsnak valamiért más az íze, mint annak, amit gyerekkorunkban megszoktunk. Észre sem vettük és át lettünk verve a kínai tenyésztők, a beszállítók és a hazai forgalmazók által.

Mind Szlovákia, mind az Európai Unió folyamatosan próbálja szigorítani az Európába importált élelmiszerek minőségét és mennyiségét. Hivatalosan ezt lehetséges szabályozni, de sajnos illegális úton is érkezik kétes eredetű hús a hazánkba. A vásárlók egészségének és a hazai piac jó hírnevének megőrzése érdekében bízom benne, hogy mihamarabb sikerül kiszorítani a hazai boltok polcairól.

family-dinners-eating-disorders.jpg

A vásárlás pillanatában gondolkodjunk el azon, hogy mi a fontos, a külső felszín vagy a belső tartalom.

Mi több, mint 20 éve foglalkozunk baromfik és vízi szárnyasok értékesítésével. A vállalkozásunk hitvallása, hogy csak olyan minőségű húst forgalmazunk, amit mi magunk is elfogyasztunk. Épp ezért számunkra nagyon fontos, hogy csakis megbízható forrásból származó húsokat áruljunk az üzleteinkben.

„Mikóczi Hús, hogy a vásárlás élmény legyen…”

Mikóczi Ferenc – Mikóczi Hús, ügyvezető

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr8112606299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása