Mikóczi Hús

Doppinggal "pumpált" csirkék

2017. február 24. - Mikóczi Hús

Több, mint 20 éve foglalkozom baromfi tenyésztésével és értékesítésével, de ennél nagyobb átveréssel még nem találkoztam.

Biztos mindannyian belefutottatok abba a csapdába, mikor vásároltatok egy nagyon szép, nagy, gusztusos csirkét - meglepően jó áron - majd a sütésnél azt tapasztaltátok, hogy a hús "pattog" az olajban. És az elkészült hús mérete majdnem a felére csökkent. 

Az ilyen baromfikat a videóban látható módon "doppingolták". Számomra ez felháborító. Ugyanis a hús mellett a belepumpált fizet is megfizettetik a vásárlóval. Esztétikailag nagyon szép a csirke, gusztusos a nagy combok, a "pufi" mell. Egész addig, míg el nem kezdjük sütni... 

Egy másik módszer, amivel nagyobbá "varázsolják" a csirkéket, a hormonhatású készítmények és az antibiotikumok. Ezzel a témával majd későbbi bejegyzésemben foglalkozom bővebben. 

A mi célunk a vállalkozásunkban, hogy az ügyfeleink asztalára csakis megbízható forrásból származó, kiváló minőségű húsok kerüljenek. Épp ezért nem tudunk és nem is akarunk versenyezni a bevásárlóközpontok áraival.

Aki számára valóban a minőség a fontos, nem ár alapján fog dönteni.   

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr9812287053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása