Mikóczi Hús

Hústermelés a szocializmusban

2017. május 09. - Mikóczi Hús

Biztos már rengetegszer halottad, hogy "régen minden mennyivel könnyebb volt".

Belegondoltál, hogy miért mondogatja az idősebb generáció ezt olyan gyakran?

Mert ez nem minden esetben fedi a valóságot, de mégis sok igazságot tartalmaz. A fenti videóban is látható, hogy sokszor valóban így volt. Vegyük csak ezt a régi húsfeldolgozót. Messze nem volt annyi higiéniai előírás, olyan szigorú körülmények, mint manapság. És mégis ment a termelés, képesek voltak minőségi termékeket előállítani. 

Most a XXI. században már olyan szigorú előírásoknak kell megfelelni, hogy ilyen munkafolyamat már elképzelhetetlen. Steril, fertőtlenített eszközöket és berendezéseket használunk, betartjuk a legszigorúbb (HACCP) Európai Uniós előírásokat. Ennek ellenére mégis azt hallani, hogy egyre több embernél alakulnak ki betegségek, allergiák a különböző élelmiszerekre. Leggyakrabban pont azt jelölik meg kiváltó okként, hogy nincsenek betartva az előírások. 

Vagy lehet, hogy pont az az ok, hogy minden túl van sterilizálva?

Nem inkább azt kéne megvizsgálnunk, hogy a külföldről importált élelmiszerek milyen forrásból származnak? Milyen módszerekkel állították elő és került hozzánk?

De lehet, hogy egyszerűbb a helyi vállalatokat bűnbakként használni, mint a nagyipari cégeket?

"Mikóczi Hús, hogy a vásárlás élmény legyen..."

Mikóczi Ferenc - Mikóczi Hús, ügyvezető

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr5112492973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása