A növények is tartalmaznak teljes értékű fehérjéket.
A B-vitaminok hőre elpusztulnak, márpedig a húst hőkezelik.
A hidegen sajtolt növényi olajok, olajos magvak is tartalmaznak zsiradékot.
Nemrég készítettem a mai nap folyamán csicseriborsós csirkét. Wokba beleraktam a feldarabolt csirkét, mindenféle fűszer, mediterrán fűszerek, görög fűszerek. Aztán a csicseriborsó konzervet beleöntöttem, aztán hagytam rotyogni kicsit a levében :) Elég finom lett, de a te recepted is megcsinálom. www.ujsagomat.hu/auchan/hipermarket-akcios-ujsag-csutortoktol-11-04-2019/ Itt volt éppen ilyen akció mindenre, folyton nézem, hogy hol olcsóbbak az élelmiszerek
@Zoli8181: Kedves Zoli!
Köszönöm a hozzászólást.
A mustármagos tisztítókúrát én is kipróbáltam.
Mivel évek óta foglalkozom a tudatos táplálkozással és emberekkel, ezért azt tapasztalom, hogy mindenkinek más-más kúra jön be. Nekem például a mustármagos kevésbé volt hatásos, mint a barna rizs kúra.
Jézusom! Ezt egy hentes klaviatúrájától olvasni?
Kérlek, mond, hogy a feleséged írta a te nevedben.
Méregteleníteni lehet változatos étrenddel is, akár hús mentesen, akár nem.
Bél tisztításra ajánlom a mustármagot, valahol olvastam, hogy egy átlag 40-es férfinek (én szerencsére még csak alulról közelítem) 5Kg salakanyag van a vastag belében lerakódva.
2éve 1 agresszív fogyókúrával egybe kötve, heti 5nap 2x 1óra szobabicikli+ ébredés után, lefekvés előtt 1teáskanál mustármag, zéró cukor, szénhidrát minimalizálása. Az első 2 napban 3Kg fogyás, a 10. napon 7Kg. Ez v.szeg. nem a zsír eltünésének köszönhető, hanem annak a bizonyos 5Kg salak anyagnak. A hasam laposabb lett, de a hájamba markolva nem sok külömbséget éreztem.
Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
"Mivel a blogunk még viszonylag friss, ezért a fejlődésünk érdekében szükségünk van az észrevételekre."
A Mikóczi Hús miért a bevásárlóközpontos gagyiról ír bármit is? Önökkel ellentétben nekem nem a teszkós gagyi jutott eszembe a szalonnáról. Ha meg hülyeségeket, vagy pontatlanságokat írnak, az nem a blogmotor hibája, hanem azé, aki ideírta.
A sok okos, aki gugliból nézte ki, mi az a tanyasi csirke, majd megmondja, mit hogyan lehet szétszedni. Képzelem, mennyi csirkét csontoztak ki életükben.
A technika amúgy nem rossz, de ezt jobban szeretem még akkor is, ha amúgy itt nem marad egyben a pipi (viszont a csonton sem marad gyakorlatilag semmi hús, nem kell annyit vágni hozzá, és talán annyi tapasztalatot sem igényel, mert egyszerűbbek a műveletek):
@Jutiput:
Úgy biza!:)
Az uramat úgy ismertem meg, hogy neki brrr... a csirkecsont. Hiába, mama elkényeztetett kisfia. Én meg a szerelemtől megvakulva csak csontoztam a csirkét és csontoztam és csontoztam és csontoztam.... minden egyes alkalommal, szerelemtől megrészegülve, mert az én drágám pont ÍGY szereti.
Aztán úgy hozta az élet, hogy egy külföldi nyaraláson, hajóúton a felszolgált ebéd csirkecomb volt. Picike, piros-ropogósra sütött, és csontos! És nagyon guszta, és irgalmatlanul finom! Az én életem jobbik fele pedig seperc alatt rámolta magába a cuccot, és az egekig dícsérte.
Pál pedig megfordult itthon:D Azóta sem csontozom a csirkét:P Jó, a mellet filézem, mert az én is úgy szeretem.
Anyósom kisebb sokkot kapott, amikor elmeséltem neki:)
De ha már csont: a sült tarja csakis csontostul! Valóban akkor az igazi az íze.
@bestpixel:
"Arról nem is beszélve, hogy a csontvázon is túl sok hús marad, szóval elég nagy a veszteség."
Ez bennem is felmerült, ugyanakkor ez sem igazán veszteség, mert beteheted fagyasztóba, és amikor csak némi csirkehús alaplére van szükséged valamihez, előveheted.
Csirke alaplevet egyébként is far-hátból csinálunk, azokon meg eleve nincs sok hús.
Bocs, de ez a módszer kb. annyira "tökéletes", mint amennyire tökéletes hamburger a mekdonáccé. Elsőre érdekes és ennyi. Az, meg hogy "összeérnek az ízek", nem attól függ, hogy egészben marad-e a csirke vagy szeletben. Vagy egy marhát is így kéne kicsontozni, hogy jól összeérjenek az ízek? ;)
Egyébként ez meg tényleg csak a bolti műbojlercsirkével működik, egy normál falusi/tanyasi csirkét az életben nem fogsz ilyen egyszerűen ezzel a módszerrel kicsontozni. Arról nem is beszélve, hogy a csontvázon is túl sok hús marad, szóval elég nagy a veszteség. De látványos a módszer, az tény. Városi, modern "háziasszonyoknak" (akik kész kajákon, konzerven élnek) nagyon nagy élmény, az biztos. Jó mesélni róla a kapuccsínó mellett a kollegináknak. ;)
Azt azért tudni kell, hogy a csontok mellett vannak az ízek. A csontos hús mindig finomabb, mint a csont nélküli, bárhogy van elkészítve.Itt pont az ízektől fosztják meg a csirke húst.Amúgy ügyes.
@Kopasz Szuzukis: A másik bibi, hogy sokaknak a csirkeevés lényege, legfőbb öröme a csontokról a húsmaradványokat, porcot lerágcsálni. (Nekem nem)
Meg mondjuk egy kisgyereknek kezébe tudod adni a combot, ha "fogantyúja" van. Amúgy nagyon ügyes!
Mikóczi Hús
Utolsó kommentek:
Sportman89 2020.09.25. 14:30:08
Bejegyzés: A háztáji a nyerő!
Míg Anita 2020.02.20. 13:49:26
A B-vitaminok hőre elpusztulnak, márpedig a húst hőkezelik.
A hidegen sajtolt növényi olajok, olajos magvak is tartalmaznak zsiradékot.
Bejegyzés: Valóban mindenevő az ember?
takacsveca93 2019.04.13. 21:47:59
Bejegyzés: 3+1 mennyei csirkés recept
Szili Laca 2018.11.22. 08:45:48
A libamáj van vagy 10000 ft/kg
Bejegyzés: Az aranyban mért kacsamáj
Mikóczi Hús 2018.10.04. 11:40:21
Köszönöm a hozzászólást.
A mustármagos tisztítókúrát én is kipróbáltam.
Mivel évek óta foglalkozom a tudatos táplálkozással és emberekkel, ezért azt tapasztalom, hogy mindenkinek más-más kúra jön be. Nekem például a mustármagos kevésbé volt hatásos, mint a barna rizs kúra.
Bejegyzés: 10 napos tisztítókúra
Zoli8181 2018.10.03. 18:00:51
Kérlek, mond, hogy a feleséged írta a te nevedben.
Méregteleníteni lehet változatos étrenddel is, akár hús mentesen, akár nem.
Bél tisztításra ajánlom a mustármagot, valahol olvastam, hogy egy átlag 40-es férfinek (én szerencsére még csak alulról közelítem) 5Kg salakanyag van a vastag belében lerakódva.
2éve 1 agresszív fogyókúrával egybe kötve, heti 5nap 2x 1óra szobabicikli+ ébredés után, lefekvés előtt 1teáskanál mustármag, zéró cukor, szénhidrát minimalizálása. Az első 2 napban 3Kg fogyás, a 10. napon 7Kg. Ez v.szeg. nem a zsír eltünésének köszönhető, hanem annak a bizonyos 5Kg salak anyagnak. A hasam laposabb lett, de a hájamba markolva nem sok külömbséget éreztem.
Bejegyzés: 10 napos tisztítókúra
Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.24. 19:57:03
Bejegyzés: Az 5 legdrágább hús a világon
fda 2018.05.29. 20:01:27
A Mikóczi Hús miért a bevásárlóközpontos gagyiról ír bármit is? Önökkel ellentétben nekem nem a teszkós gagyi jutott eszembe a szalonnáról. Ha meg hülyeségeket, vagy pontatlanságokat írnak, az nem a blogmotor hibája, hanem azé, aki ideírta.
Bejegyzés: Húsok hűtése és fagyasztása
Burgermeister 2018.01.11. 19:54:23
Bejegyzés: A vadhús előnyei és hátrányai
Burgermeister 2017.11.08. 21:39:18
Bejegyzés: Mi az igazság a mangalicáról?
Burgermeister 2017.09.21. 19:23:18
vacsora helyett pedig mozgás
megvan oldva a problem
Bejegyzés: Hányszor és mennyit együnk naponta?
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2017.07.19. 08:44:56
A technika amúgy nem rossz, de ezt jobban szeretem még akkor is, ha amúgy itt nem marad egyben a pipi (viszont a csonton sem marad gyakorlatilag semmi hús, nem kell annyit vágni hozzá, és talán annyi tapasztalatot sem igényel, mert egyszerűbbek a műveletek):
www.youtube.com/watch?v=Ku5p1CcGn70&t=468s
Bejegyzés: Desossa de frango
drabanten 2017.07.19. 08:09:37
www.youtube.com/watch?v=kGnGjQI6BS0
Bejegyzés: Desossa de frango
she_wolf 2017.07.19. 03:48:06
Úgy biza!:)
Az uramat úgy ismertem meg, hogy neki brrr... a csirkecsont. Hiába, mama elkényeztetett kisfia. Én meg a szerelemtől megvakulva csak csontoztam a csirkét és csontoztam és csontoztam és csontoztam.... minden egyes alkalommal, szerelemtől megrészegülve, mert az én drágám pont ÍGY szereti.
Aztán úgy hozta az élet, hogy egy külföldi nyaraláson, hajóúton a felszolgált ebéd csirkecomb volt. Picike, piros-ropogósra sütött, és csontos! És nagyon guszta, és irgalmatlanul finom! Az én életem jobbik fele pedig seperc alatt rámolta magába a cuccot, és az egekig dícsérte.
Pál pedig megfordult itthon:D Azóta sem csontozom a csirkét:P Jó, a mellet filézem, mert az én is úgy szeretem.
Anyósom kisebb sokkot kapott, amikor elmeséltem neki:)
De ha már csont: a sült tarja csakis csontostul! Valóban akkor az igazi az íze.
Bejegyzés: Desossa de frango
she_wolf 2017.07.19. 03:35:54
"Arról nem is beszélve, hogy a csontvázon is túl sok hús marad, szóval elég nagy a veszteség."
Ez bennem is felmerült, ugyanakkor ez sem igazán veszteség, mert beteheted fagyasztóba, és amikor csak némi csirkehús alaplére van szükséged valamihez, előveheted.
Csirke alaplevet egyébként is far-hátból csinálunk, azokon meg eleve nincs sok hús.
Bejegyzés: Desossa de frango
Istvan Burjan 2017.07.19. 02:33:25
Bejegyzés: Desossa de frango
Fotósképző · fotoskepzo.hu 2017.07.18. 23:19:42
Egyébként ez meg tényleg csak a bolti műbojlercsirkével működik, egy normál falusi/tanyasi csirkét az életben nem fogsz ilyen egyszerűen ezzel a módszerrel kicsontozni. Arról nem is beszélve, hogy a csontvázon is túl sok hús marad, szóval elég nagy a veszteség. De látványos a módszer, az tény. Városi, modern "háziasszonyoknak" (akik kész kajákon, konzerven élnek) nagyon nagy élmény, az biztos. Jó mesélni róla a kapuccsínó mellett a kollegináknak. ;)
Bejegyzés: Desossa de frango
gigabursch 2017.07.18. 20:16:25
Bejegyzés: Desossa de frango
Jutiput 2017.07.18. 19:03:24
Bejegyzés: Desossa de frango
Janossz 2017.07.18. 18:50:55
Meg mondjuk egy kisgyereknek kezébe tudod adni a combot, ha "fogantyúja" van. Amúgy nagyon ügyes!
Bejegyzés: Desossa de frango