Mikóczi Hús

Ínycsiklandozó ételek a Magyar Majálison

2018. május 11. - Mikóczi Hús

majalis_blog.jpg

Vajon létezik jobb program egy csodálatos május ünnepnapon, mint a szabadban a családoddal és barátaiddal finom ételek készíteni és látni a sok-sok mosolygós arcot?

20 évvel ezelőtt még nagy hagyománya volt a tavaszi összejöveteleknek, és a Majálisoknak. A falukban és a városokban az emberek a szabadban élvezték napsütést és egymás társaságát. A gyerekek lufikkal a kézben rohangálták, hatalmas mosollyal az arcukon játszottak. A felnőttek önfeledten beszélgettek, szórakoztak. Nem utolsósorban ápoltuk a hagyományokat. Szlovákiában élő magyarság tagjaként számomra ez különös fontossággal bír. Főleg ezekben az időkben, mikor fogy a magyarság és lassan elfelejtjük a gyökereinket.  

majalis_blog_2.jpg

Manapság sajnos ezek a rendezvények is kezdenek háttérbe szorulni. Gyakran halljuk az elcsépelt közhelyet, hogy rohanó világban élünk és az emberek kezdenek egymástól eltávolodni. Az az igazság, hogy ennek a kijelentésnek van alapja. Annyira benne ragadunk a mindennapokban, hogy nem vesszük észre milyen kevés időt fordítunk a tartalmas kikapcsolódásra. Ezalatt nem azt értem, hogy a szabadnapokon is bent ülünk a lakásban a tv előtt.

Ezért örültünk, mikor felkerestek minket, hogy támogassuk a 9 év után újjáélesztett dunaszerdahelyi Magyar Majálist. Az egész napos programra 600 fellépőt hívtak meg Magyarországról és a Felvidékről. A cél az volt, hogy összekovácsolják a magyarságot, felelevenítsék a hagyományokat. Nagy boldogság volt számunkra, hogy  a munkánkkal segíthettük a szervezők álmát megvalósítani és egy remek napon tudjunk együtt eltölteni.

majalis_blog_3.jpg

Május 8-án napsütéses napra ébredtünk. Már akkor tudtuk, hogy nagyszerű nap elé nézünk. Az egész csapattal hetekig készültünk, hogy ínycsiklandozó ételeket szolgáljunk fel a fellépőknek. Reggel hat órától sürgött-forgott a lelkes csapatunk, hogy délután mindenki tele pocival távozzon tőlünk.

Az üstökben készülő isteni gulyás és disznótor káposzta illata már a reggeli órákban körüllengte a sátrunkat, odavonzva a kíváncsi tekinteteket. Nem is meglepő, hiszen a legjobb hazai hozzávalók értek össze a tűz felett. Közben a sütőlapon sorban sültek a finom húspogácsák a hamburgerekhez. Ami, talán mondanom sem kell, hogy nem csak a gyermekek körében aratott osztatlan sikert.

dac.jpg

A délután folyamán még a dunaszerdahelyi FC DAC 1904 három magyar labdarúgója Kalmár Zsolt, Mervó Bence és Vida Kristopher sem tudott ellenállni az igazi magyar gulyásnak és a házi hamburgereinknek. Lehet most furán hangzik, hogy élsportolók hamburgert esznek. Hiszen elsőre mindenkinek a gyorséttermekben kapható, tartósítószerekkel és alacsony hústartalommal készült hambik ugranak be. De miután megkóstolták a mi húspogácsáinkat, azonnal eloszlott minden kétely. Tudod, hogy miért? A válasz nagyon egyszerű, tartósítószerek nélkül, 90 százalék színhúsból készítettük a finom kis korongokat. A különbség pedig hatalmas.

Érdemes elgondolkozni azon, hogy hosszútávon mennyire kifizetődő előnyben részesíteni a mesterségesen előállított, felfújt élelmiszereket azzal ellentétben, hogy egészséges, de kicsit drágábban beszerezhető élelmiszereket fogyasztunk.

A nap végére megfáradtan, de büszkén húzhattuk ki magunkat, hogy zökkenőmentesen kiszolgáltunk a fellépőket. Hálásak vagyunk a szervezőknek, hogy részesei lehettünk a Magyar Majálisnak. A családomnak, barátaimnak és a csapatomnak szívből köszönöm, hogy a szabadidejüket feláldozva segítették a munkánkat. Ezen a napon is bizonyságot nyert, hogy mi több vagyunk, mint egy cég. Mi CSAPAT vagyunk.

"Mikóczi Hús, hogy a vásárlás élmény legyen..."

Mikóczi Ferenc - ügyvezető

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr8013907452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása