Mikóczi Hús

A szabadban minden finomabb

Miért szeretünk a szabadban enni?

2017. július 11. - Mikóczi Hús

szabadban_enni.jpg

Nagyszerű hangulat és finom ételek

Biztos vagyok benne, hogy már szinte mindenki részt vett egy kerti partin, táborozáson vagy egy tábortűz körüli szalonnasütésen. Én gyerekkoromban és még most is nagyon szeretem az ilyen összejöveteleket a szabadban. Aminek viszont elengedhetetlen része az étel, amit ilyenkor fogyasztunk.

Feltűnt neked, hogy szabadban minden étel valahogy finomabbnak tűnik?

Olyanok, amiket gyakran fogyasztunk, de általában a konyhában vagy zárt térben tesszük. Akkor is finom, de a szabadban, kint a természetben valahogy mégis más az íze, finomabbnak érezzük.

De mi lehet az oka?

Talán az, hogy szabadnak érezzük magunkat kint a természetben, elengedjük a mindennapi problémáinkat. Ezért képesek vagyunk jobban figyelni az ízek harmóniájára, az illatokra, ami árad az ételekből és a természetből. De a friss, vidéki levegő is befolyásolja. Egy kis ideig nem szmogos városi levegőt szívjuk a tüdőnkbe. 

dsc01624.jpg

A természetben egyébként is máshogy viselkedünk és ez alól az evés sem kivétel.

Egy hétköznap a saját konyhádban vagy egy vendéglőben biztos zavarna, hogy puszta kézzel eszel. Egy tábortűz körül vagy baráti grillezés alkalmával viszont az eszedbe sem jut, hogy ezen aggódj. Itt újra gyerekek lehetünk, zsíros kézzel és kicsit maszatosan.

Ez a gondolatmenet a mostani hétvégén indult el bennem, mikor szerveztünk egy három napos Életmód Tábort gyerekeknek. Öröm volt látni az arcukon, ahogy ették a helyszínen, frissen elkészített házi hamburgereinket. Három féle ízvilágban, színhúsból készített hamburgereket szolgáltunk fel a fiataloknak és volt olyan táborozónk, aki mind a hármat végig kóstolta.

De ugyanez volt a helyzet a pácolt grillcombokkal, palacsintával vagy a Minit pékségtől kapott kis finomságokkal. Olyan gusztusosan fogyasztották, hogy le merem fogadni még egy vegetáriánus is besorakozott volna egy csirkés hambiért.

A táborozók minden este készítettek egy értékelést, hogy mi tetszett nekik a legjobban a nap folyamán.

dsc01168.JPG

Szinte kivétel nélkül minden gyerek és felügyelő kiemelte a remek ételeket és bőséges adagokat.

Az utolsó napon külön hangsúlyt fektettünk az egészséges életmódra, aminek a keretén belül három különböző turmixot készítettünk a gyerekekkel. Meglepetésünkre a zöld színű ízlett nekik a legjobban, ami többek között spenótot, kivit és almát tartalmazott. Szükség is volt az energiára a sportprogramokhoz és ügyességi versenyekhez.

Igaz, hogy a következő táborunkra egy évet kell várnunk, de szabadtéri programokat bármikor össze tudunk hozni a családunkkal, barátainkkal a nyár folyamán. Mi sem akarunk egy évet várni, ezért idén, szeptember 23-án megrendezzük a II. Élményfutás Csapatban terepfutó versenyünket. Minden érdeklődőt szeretettel várunk, izgalmas programokkal, szórakoztató játékokkal, zenével és finom szabadban készített ételekkel. 

A jó hangulathoz persze elengedhetetlenek a finom ételek. Sokan viszont nem szeretnek pácolással és húspogácsák készítésével babrálni, mert időigényes. Ebben az esetben keress fel egy megbízható hentesüzletet, ahol már előre elkészítik a megbízható forrásból származó isteni húsokat, és már sütheted is.  

"Mikóczi Hús, hogy a vásárlás élmény legyen..."

Mikóczi Ferenc, ügyvezető

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr6012656603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása