Mikóczi Hús

Hogyan diétázz egészségesen

2017. május 15. - Mikóczi Hús

Tapasztalatom alapján a lakosság egyre nagyobb része fordult a tudatos, egészséges táplálkozás felé. Viszont sokan ezt összekeverik az eltúlzott diétázással és a koplalással.

Épp ezért ebben a bejegyzésben az egészséges diétázás témájával foglalkozom, bemutatom mik azok a hibák, amit a legtöbben elkövetnek és adok egy útmutatót is a kiegyensúlyozott étkezéshez.

Mielőtt tovább olvasnál és úgy döntesz belevágsz a diétádba, mindenképpen határozd el magad, hogy végig is fogod csinálni. Az étrend és tanácsok csak egy része a diétának, a legfontosabb viszont maga az elköteleződés, hogy igenis végigcsinálod.

family-meal-time_photo.jpgHa már az elhatározásod megvan, nézzük meg mire kell figyelned, hogy elkerüld azokat a hibákat, amiket a legtöbben a diéta elején elkövetnek.

A legtöbben éhezéssel, koplalással akarnak lefogyni. A fogyás ugyan beindul, de ez az izom veszteségével jár. A  diétát tudatosan kell megtervezni, hogy a zsírból és ne az izomból veszítsünk. Egy tudatosan felépített táplálkozásnál alacsonyan tartjuk a szénhidrát- és a zsírbevitelt és megemeljük a fehérjebevitelt. Valamint ajánlott naponta 3-4 óránként táplálkozni.

Sokan úgy gondolják, hogy a diétázás a hús kizárásával jár, és legfeljebb csirkemellet fogyasztanak. Viszont a sovány sertés és marhahús is kiváló fehérjeforrás és így az étkezés sem válik egyhangúvá.

Az átalakított étrend mellé mindenképpen ajánlom a testmozgást, leginkább a kocogást, futást, kerékpározást. A futás a testen kívül az elmére is nagyon jó hatást gyakorol, ugyanis segít a gondolatainkat összhangba hozni. A mozgást ki lehet egészíteni aerobic edzésekkel így nem válik monotonná.

20160415futas-no-vidam-boldogsag-program1.jpgAnnak érdekében, hogy egy kiinduló pontot tudjak Neked adni, megosztok Veled egy általános, nem személyre szabott kéthetes fehérjediéta étrendjét.

Ez alatt a két hét alatt a reggelinél viszed be a minimális szénhidrátot, hogy a szervezetnek ne kell teljesen hiányolnia. Reggelente fogyaszthatsz kávét vagy teát, de cukor és tej nélkül és minden nap a reggeli része legyen 1 db teljes kiőrlésű lisztből készült kifli vagy zsemle.

A következőkben pedig napokra szétbontva leírom, hogy milyen étrend szerint étkezz ebédre és vacsorára.

1. nap

Ebédre 2 db főtt tojást, melynek mindenképpen fogyasszd el a fehérjét és sárgáját is, spenóttal, retekkel vagy uborkával, salátával enyhén sózva.

Vacsorára grillezz meg egy nagy szelet sovány húst, enyhén borsozva, sózva, esetleg mustározva.

2. nap

Ebédre grillezz meg egy nagy szelet sovány húst és fogyasszd el egy jó nagy adag zöldsalátával.

Vacsorára egyél 10-20 dkg gépsonkát tormával vagy mustárral.

3. nap

Ebédre fogyassz 2 db főtt tojást salátával és paradicsommal, melyet ízesíts citromos öntettel, melybe tehetsz mustárt, sót és egy kis borsot.

Vacsorára gépsonkát zöldsalátával.

4. nap

Ebédre ismét 2 db főtt tojást fogyassz el nyers vagy főtt sárgarépával és sajttal.

Vacsorára pedig tetszés szerinti gyümölcsöt natúr joghurttal.

5. nap

Ebédre készíts párolt halat paradicsommal, melyet ízesíthetsz citromos öntettel, mustárral, sóval és borssal.

Vacsorára egyél 1 nagy szelet sovány grillezett húst zöldsalátával.

6. nap

Ebédre fogyassz grillcsirkét jóllakásig.

Vacsorára egyél 2 db főtt tojást sárgarépával.

7. nap

Ebédre készíts 1 szelet sovány húst grillezve gyümölccsel.

Vacsorára válassz az előzőekben leírt vacsorák közül szabadon azt, amelyik a legjobban ízlik neked.

Az itt leírt étrendet 2x7 napon át tartsd be! 

A végére kapsz tőlem egy jó tanácsot, ne akarj gyorsan nagy eredményeket elérni. Az egészséges fogyás ugyanis heti 1 kilogramm.

Mi a családommal 3 évvel ezelőtt alakítottuk át az étrendünket és tértünk át a tudatos táplálkozásra. Az évek alatt nekem és a feleségemnek sikerült több, mint 20 kilogramm súlyfeleslegtől megszabadulnunk.

Mivel mi hússal foglalkozunk és fogyasztani is nagyon szeretjük, ezért nem akartuk kizárni az étrendünkből. A mai napig szerves részét képezi a táplálkozásunknak, de tudjuk, hogy kell elkészíteni és milyen alapanyagokat ajánlott használni. Ez a gondolkodást jellemzi a  vállalkozásunkat, mert az üzleteinkben csak olyan megbízható forrásból származó termékeket forgalmazunk, amelyeket mi magunk is elfogyasztunk.

„Mikóczi Hús, hogy a vásárlás élmény legyen…”

Mikóczi Ferenc – Mikóczi Hús, ügyvezető

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr7212506215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása