Mikóczi Hús

Valóban létezik húsallergia?

2017. március 06. - Mikóczi Hús

Úgy tűnhet ezzel a bejegyzéssel, most magunk ellen beszélünk, hiszen már több, mint 20 éve foglalkozunk hússal. De azt gondoljuk, hogy a mai korban az ételallergia egy olyan dolog, amely mellett nem lehet szó nélkül elmenni és foglalkozni kell vele.

Már biztosan mindannyian halottatok az ételallergiáról, ami nem más, mint az immunrendszer kóros válasza. Akkor fordul elő, mikor az immunrendszer tévesen veszélyesnek ismer fel valamely összetevőt és ezért védekező reakciót indít be a szervezetben. Az ételallergiák közül leggyakrabban a lisztérzékenységről, laktózérzékenységről és mogyoróallergiáról hallunk. 
vfs_90fe2f8bdc63baa9544e4fa7ba21e103.jpgKevésbé ismert, de létező betegség a húsallergia. Az emlős húsok esetében ritka, de szintén válthatnak ki allergiás tüneteket. Húsallergia bármelyik életkorban kialakulhat az embereknél. Ha valakinél kialakul allergia az egyik húsfélére, akkor könnyen másfajta húsokra is túlérzékennyé válhat. 

Húsallergia esetében a szervezet a húst káros anyagként vagy allergénként azonosítja. A legtöbb esetben a húsban található tejcukor egyik fajtája áll az allergia hátterében. A szervezet tévesen ismeri fel a húst és antitestek termelésébe kezd, amelyek felelősek a túlérzékenységért.

atopia.jpgA húsallergia tünetei különfélék lehetnek, az enyhe reakcióktól, mint a tüsszögés, bőrkiütés egészen a súlyos anafilaxiáig.

Az allergia legkézenfekvőbb kezelési módszere a húsallergiát kiváltó ételek elkerülése.

Az ételallergia esetében - mint általában a legtöbb betegségnél - megfigyelték, hogy sok esetben lelki problémák is húzódnak a háttérben. A lakosság nagy része nincs jól, szellemileg kimerültek, stresszesek, fásultak. Az allergia megfigyelt lelki okai a tudatos vagy tudattalan elutasítás egy bizonyos területre. Az ember konfliktust , feszültséget generál saját magában és ezért egy addig mindennapos szituációra képes hevesen, magából kifordulva reagálni. A test immunrendszere pontosan ezt teszi, egy addig ártalmatlan, megszokott anyagra, teljes eltérő módon, hevesen kezd reagálni. 

Viszont vannak olyan esetek, mikor az emberek saját magukat tévesen diagnosztizálják húsallergiával, miközben egészségesek. Ennek hátterében leggyakrabban a rossz minőségű, nem ellenőrzött forrásból származó import húsok állnak. A külföldről behozott, vegyszerekkel telepumpált baromfik, az útszóró sóval kezelt sertés és baromfihúsok vagy a szennyezett vizekből származó halak húsának fogyasztása szintén válthatnak ki heves reakciókat a szervezetünkben. Ebben az esetben nem húsallergiáról beszélünk, az immunrendszer a valóban káros vegyi anyagokra reagál.

shutterstock_528385814801.jpgMi nagy hangsúlyt fektetünk a beszállítóink kiválasztására. Minden esetben ellenőrizzük, hogy a húsaink valóban ellenőrzött, megbízható helyről származzanak. Számunkra fontosabb a minőség és ezért nem engedjük, hogy az ügyfeleink kétes minőségű és származású húsokból készítsenek ételeket a családi asztalra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr8212317155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása