Mikóczi Hús

Ötletek gyertyafényes vacsorához

2017. április 04. - Mikóczi Hús

Itt a tavasz, gyönyörűen süt a nap, ébredezik a természet. A téli mélabú után az emberek hangulatában is pozitív változások állnak be. És ez megfigyelhető a párkapcsolatok területén is, az emberek lelkében feléled a romantikus énjük.

870-1422305170-4953.jpg

Most lehet felteszed magadnak a kérdést, hogy: "mi van? Ez nem egy hússal foglalkozó blog?"

Igaz, hogy hússal foglalkozunk, de számunkra a vevő a legfontosabb és most ebben a bejegyzésben szeretnénk pár hasznos tippet, ötleted adni, hogyan tudsz összeállítani egy romantikus, gyertyafényes vacsorát.

Az első javaslatunk, hogy a menü ne egy ételből álljon, hanem készülj előétellel, főétellel és egy desszerttel. A receptek kiválasztásánál törekedj arra, hogy olyanokat válassz, amit Te magad is el tudsz készíteni. Egy személyes jó tanács, nyomozd le, hogy a vendéged mit szeret és az legyen kiindulási pontod.

A menü lehetőleg könnyen emészthető ételekből álljon, és ügyelj a mennyiségre. Nem kell túletetned a partnered, hogy utána az est hátralevő része azzal teljen, hogy felpuffadva ültök a kanapén és alig bírtok megmozdulni. 

Előételnek egy különlegességet ajánlunk, epret sonkaköpenyben. Elsőre nagyon furának tűnhet, de az eper édessége és a sonka sós, fűszeres íze nagy passzol egymáshoz. Az elkészítése nagyon egyszerű:

eper_sonkakopenyben.jpg

Fogj 10 darab közepes epret, tisztítsd meg, de a zöld szárát hagyd rajta. 5 nagyon vékony szelet sonkát keresztben vágj félbe majd tekerd körbe az epreket a fél szelet sonkákkal. Hintsd meg kevés frissen őrölt fekete borssal és csepegtess rá balzsamecetet. Ehhez az egyszerű, gyorsan elkészíthető előételhez mindenképp prosciuttot ajánlunk.

A főételnél egy szárnyas recepttel valószínűleg nem fogsz mellélőni. A mozzarellás csirkemell egy könnyen elkészíthető nagyon finom főétel és ezzel maradunk is tovább az olaszos vonalon.

14875856_1081331151974873_958186744_o.jpg

A csirkemelleket vágd vékony szeletekre és mindkét oldalát sózod, borsozod. Kettő evőkanál olajjal felforrósított  serpenyőben a csirkemelleket oldalanként 4-5 percig sütöd. Egy tálban összekevered a felszeletelt paradicsomot és mozzarellát kevés sóval, borssal, morzsolt bazsalikommal és balzsamecettel. Helyezd rá a megsült húsokra és sütőben 190 fokon 10-12 perc alatt olvaszd rá a sajtot. Tetszőleges körettel tálalhatod is.    

És most következzen a menü utolsó darabja a desszert. Ha már az olasz konyha inspirálta a vacsora összeállítását, akkor a desszert is legyen itáliai, még pedig tiramisu. Bonyolultnak tűnik, de most megosztunk veled egy nagyon egyszerűen elkészíthető tiramisu receptet.

tiramisu-cocoa-single-sun.jpg

Egy kézi mixerrel dolgozz össze 25 dkg vajkrémet, 5 dl habtejszínt, 15 dkg kristálycukrot és 2 csomag vaníliacukrot. Fogj 2 zacskó piskótát és 2 dl kávét. A piskótákat egyenként mártsd a hideg kávéba és pakold őket sorban egy hosszúkás jénai tálba. Ha egy sor elkészült, öntsd rá a krém felét, majd megint jöhet egy sor beáztatott piskóta. Végül krémmel fedd be és a tetejét bőven szórd meg kakaóval. Gyors, egyszerű és isteni finom.

Ennek a menüsornak az elkészítéséhez nem kell több éves mesterszakács tapasztalattal rendelkezned. A konyhában kevésbé jártasak is bátran megpróbálkozhatnak ezen ételek elkészítésével. 

Egy gyertyafényes vacsora esetében a hangulat fontosabb, mint maga az étel, de egy rosszul megválasztott recepttel vagy túlbonyolított, nehezen elkészíthető menüvel könnyen mellényúlhatsz és oda a meghitt hangulat.

Bízunk benne, hogy az ötleteinkkel tudtunk segíteni egy finom vacsora és egy romantikus este megvalósításában. Amennyiben bármilyen további tanácsra van szükséged az ételekkel vagy a felhasználni kívánt húsokkal kapcsolatban, keress minket bátran. Örömmel állunk rendelkezésedre, mert célunk az ügyfeleink elégedettsége.

Mikóczi Hús - "hogy a vásárlás élmény legyen..."  

Mikóczi Ferenc - ügyvezető, Mikóczi Hús

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr1312397417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása