Mikóczi Hús

Tavaszi méregtelenítés

2018. március 29. - Mikóczi Hús

Szeretnéd frissen és feltöltődve kezdeni a valódi tavaszt? Lehetséges koplalás nélkül leadni 10 kilót?

meregtelenites.jpg

Amikor ezen sorokat írom már csak néhány nap választ el minket a húsvéttól. Ahogy szinte az összes ünnepünk, úgy a húsvét is szorosan összekapcsolódik a nagy lakomákkal. A sonka, sült húsok, majonézes saláták és sütemények mind kitűnően alkalmasak arra, hogy a szervezetünket és az emésztőrendszerünket jól leterheljük.

Karácsonyhoz hasonlóan ilyenkor is hajlamosak vagyunk elengedni magunkat, aminek az eredményét az ünnepek után vesszük észre. De tágabb értelemben akár az egész téli időszakot is említhetném. A rossz idő és a kevés napfény miatt a testmozgás háttérbe szorul és nehezebben jutunk hozzá friss zöldségekhez, gyümölcsökhöz.

blendergirl2.jpgÁtvitt értelemben olyanná válunk, mint a téli álmot alvó maci. Ez a mentalitás sokáig az én életemre is jellemző volt, annyival megspékelve, hogy mellette még munkamániás is voltam. Túlzás nélkül csak karácsonykor és húsvétkor álltunk le 1-2 napra. Szóval minden adott volt ahhoz, hogy túlterheljem a testemet, amiben még a 20 kg felesleg is segített. A testem persze küldte a jeleket, hogy rossz úton járok, aminek végül gyomorfekély lett a vége.

Egészen 2012-ig ment ez a játék. Viszont az az év sok szempontból jelentett fordulópontot az életemben, és ahogy a könyvemben is megírtam, elindultam az Átalakulásom útján, ami a mai napig tart. Persze ahogy a régi mondás tartja, "ép testben ép lélek", ezért egy szellemi, mentális fejlődés sem mehet végbe úgy, hogy a tested közben romokban hever. Ennek okán újra elkezdtem sportolni, tudatosan étkezni, és tisztítókúrákat tartani.

Sok embernek a tisztítókúra hallatán egy nagyon drasztikus módszer jut az eszébe. Igaz, vannak szélsőséges eljárások is, de ma bemutatok neked egy egyszerűen elkészíthető koktélt, amit én néhány éve minden tavasszal fogyasztok, ahogy most is. Vágjunk bele!

Tavaszi tisztító koktél

  • egy evőkanál méz
  • egy evőkanál chiamag
  • egy evőkanál lenmag
  • egy alma
  • egy csésze víz

Hámozd meg az almát, szed ki belőle a magokat, majd vágd nagyon apró darabokra. Tedd az almát, a vizet, majd a mézet a turmixgépbe, és jól keverd össze, amíg egynemű krémet nem kapsz belőle. Tedd bele a chiamagot és a lenmagot, néhány percig turmixold tovább.

Rögtön ébredés után, üres gyomorra fogyaszd el. És a még hatékonyabb eredmény érdekében iktass be heti háromszor egy órás kardió edzést is.

20 napig ajánlott kúraszerűen fogyasztani a koktél. Ez időszak alatt kerüld az édes, cukorban gazdag és feldolgozott szénhidráttartalmú ételeket. Ez az ital nemcsak kitisztítja a vastagbelet, de a falát védve megszünteti a gyulladásokat benne. 

Ha be tudod tartani a kiegyensúlyozott étkezést, tehát koplalás nélkül kerülöd a túlzott szénhidrátfogyasztást, akár 10 kilót is lefogyhatsz az ital segítségével. Néhány esetben előfordulhat, hogy az első pár napban, ahogy távoznak a méreganyagok ingerültebb leszel. De ez pár nap alatt lecseng és minden visszaáll a régi kerékvágásba. 

Nekem segített, hogy testben is felfrissülve vágjak bele a tavaszi sürgés forgásba.

tavaty.jpg

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzésem. Ha van bármilyen észrevételed, akkor kérlek oszd meg velem. Hasznos tippekért, receptekért pedig látogasd meg a Facebook oldalunkat, és kövesd a hetente friss tartalommal jelentkező blogunkat.

Ezúton kívánunk minden kedves olvasónknak és vásárlónknak kellemes húsvéti ünnepeket. 

"Mikóczi Hús, hogy a vásárlás élmény legyen..."

Mikóczi Ferenc - Mikóczi Hús, ügyvezető

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr413782972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása