Igazi házi tyúkhúsleves

2018. október 18. - Mikóczi Hús

"Itt van az ősz, itt van ujra..." Ahogy Petőfi Sándor verse mondja, mi is egyre inkább érezhetjük, hogy beköszöntött az ősz. A nappalok rövidülnek és napról napra hidegebb reggelre ébredünk. Biztos észrevetted magadon, hogy az évszakok változása kihat az ember hangulatára is. Gyakrabban érezzük magunkat levertnek, fáradékonynak, unottnak.

tyukhus_leves.jpg

Ilyen állapotban a betegségek is hamarabb megtámadják a szervezetünket. A megfázás, influenza egyik hagyományos kezelései módszere - amit még nagyanyáinktól tanultunk - az igazi házi tyúkhúsleves. Sok zöldséggel, friss háztáji húsból.

Sok vita megy a témáról, hogy valóban segít a tyúkhúsleves és tényleg egészséges-e? A mi meglátásunk, hogy igenis segít a meghűlés kezelésében. De, ha további információkat szeretnél megtudni a témában, nézz utána az USA-beli University of Nebraska kutatásainak. Az angol tudósok helyett most kivételesen az amerikai kutatók a tyúkhúsleves egészséges hatását vizsgálták, és arra jutottak, hogy egészséges és segít az immunrendszer erősítésében.

De térjünk vissza az eredeti vonalra és kérlek, engedd meg, hogy megosszak veled egy igazi nagymamaféle házi tyúkhúsleves receptet.

photo.jpgHozzávalók:

  • 1 db háztáji tyúk
  • 4 db sárgarépa
  • 3 db petrezselyemgyökér
  • 1 db karalábé
  • 1/2 fej káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 szem feketebors

A zöldségeket meghámozzuk, a répát és a zöldséget hosszába-negyedekbe vágjuk. A tyúkot alaposan megmossuk, feldaraboljuk. A feldarabolt tyúkot 3-4 liter hideg vízben feltesszük főni.

Ha teteje már felhabosodott, egy kanál segítségével eltávolítjuk a habot a tetejéről. Beletesszük a hús mellé az összes zöldséget, hozzáadjuk a fekete borsot is, ízlés szerint sózzuk. Lassú tűzön, amelyen éppen csak gyöngyözik a leves, addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. 

A hozzá kínált cérnametéltet vízben megfőzhetjük vagy akár a már elkészült levesből merünk, és abban főzzük ki a cérnametéltet. 

Még forrón, gőzölögve tálaljuk az elkészült, finom tyúkhúslevest.

3142075206_26af30aa29_o.jpg

Sütés-főzés előtt az egyik legfontosabb dolgokról ne feledkezz meg, mégpedig az alapanyagok minőségéről és frissességéről. A rosszul megválasztott hozzávalók elronthatják az összhatást és úgy érezheted, hogy feleslegesen sürögtél-forogtál a konyhában

További receptötletekért és hasznos konyhai tippekért látogasd meg a Facebook oldalunkat és olvasgass a korábbi bejegyzéseink között. Hasznos tanácsokért és háztáji alapanyagokért - akár háztáji tyúkhúsért is -  pedig bátran látogass el a Mikóczi Hús üzleteinkbe.

Jó étvágyat kívánunk!

"Mikóczi Hús, hogy a vásárlás élmény legyen..."

Mikóczi Ferenc - Mikóczi Hús, ügyvezető

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr7312785952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.