4+1 mennyei húsos saláta

2018. június 01. - Mikóczi Hús

husos_sali.jpg

Veled is megesett már, hogy este tanácstalanul álltál a hűtő előtt azon morfondírozva, hogy mit is vacsorázz? A hosszú és fárasztó nap után már nem volt kedved nekiállni sütni-főzni?

Már annyiszor hallottuk, hogy egy felgyorsult világban élünk és kevés figyelmet fordítunk magunkra. Ezt a trendet az étkezési szokásaink esetében is megfigyelhetjük. Szinte állandóan rohanásban vagyunk, gyakran a rendszeres étkezésekről is megfeledkezünk. Napközben bekapunk valamit a legközelebbi gyors étteremben este pedig már nincs kedvünk még egy órát a konyhában robotolni.

Általában mit teszünk ebben az esetben? Farkasszemet nézünk a hűtő tartalmával egy isteni csodára várva, hogy hirtelen ott terem egy sült csirke, vagy rendelünk egy pizzát. Az utóbbi esetben igaz, hogy jól lakva térünk nyugovóra, de egy idő után azt vesszük észre, hogy a ruháink kezdenek picit összemenni.

Én viszont most ajánlok egy harmadik utat, amivel gyorsan tudsz magadnak készíteni egy finom és egészséges vacsorát. Hoztam neked 4+1 mennyei húsos saláta receptet, amit akár fogyókúrázás közben is bátran fogyaszthatsz. Nem kell lemondanod a finom falatokról mégis tudsz vigyázni az alakodra és az egészségedre. Vágjunk bele!

1. Csirkés zöldsaláta

csirke_salata_grill.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 csomag salátakeverék
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet kenyér
  • sült csirke-fűszerkeverék
  • só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet mossuk meg. Csíkozzuk fel, és szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd pici olajon pirítsuk meg.

A fokhagymát zúzzuk össze, és pici olajon azt is pirítsuk meg. Ha kész, a fokhagymadarabokat szedjük ki belőle, és az ízes olajon a kockára vágott kenyeret szintén süssük meg. Az olívaolajat a tejföllel és az apróra vágott petrezselyemmel keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A hozzávalókat öntsük össze egy tálba, majd locsoljuk meg a tejfölös öntettel. Hidegen tálaljuk.

2. Kelbimbós hússaláta

fall-shredded-brussels-sprouts-salad-iowagirleats-11.jpg

Hozzávalók:

  • 40 dkg kelbimbó
  • 40 dkg sárgarépa
  • 20 dkg sovány sertéshús
  • 20 dkg karfiol
  • 2 ek citromlé
  • 1 tyúkhúsleves kocka
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés:

Tegyünk fel vizet forrni, és dobjuk bele a tyúkhúsleves kockát, valamint a megtisztított sertéshúst. Tegyük bele a kelbimbót, a karikára vágott, megtisztított sárgarépát, és főzzük majdnem puhára.

A karfiolt moss meg, szedjük rózsákra, és tegyük oda a többi zöldséghez főni. Ha kész, a levet szűrjük le, a zöldségeket hagyjuk lecsepegni. A húst csíkozzuk fel, és a többi hozzávalóval együtt hagyjuk kihűlni.

A citromlevet az olívaolajjal keverjük össze, és ezzel locsoljuk meg a salátát.

3. Pulykasaláta

majonezes-pulykasalata.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 10 dkg sajt
  • 5 tojás
  • 4 paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 fej káposzta
  • 1 pohár joghurt
  • 1 sárgarépa
  • 1 lilahagyma
  • 1 karalábé
  • 1 kígyóuborka
  • 1 doboz joghurt
  • 1 kis csomag kapor

Elkészítés:

A répát és a karalábét pucoljuk meg, majd a káposztával, a sárgarépával, a lilahagymával, a karalábéval és a kígyóuborkával együtt reszeljük le.

Kockázzuk fel a paprikát és a paradicsomot, és azt is adjuk hozzá. A kaprot a joghurttal keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit állni. Eközben a húst vágjuk kisebb csíkokra, és pici olajon süssük meg. A keményre főzött tojásokat szintén kockázzuk fel.

Keverjük össze a hozzávalókat, és locsoljuk meg a joghurttal, amibe előzőleg belekevertük a felaprított kaprot. Tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

4. Füstölt lazac saláta

lazac.jpg

Hozzávalók:

  • 4 közepes db salátalevél
  • 150 g uborka (fél uborka)
  • 200 g füstölt lazac
  • 4 db retek
  • 2 közepes db paradicsom
  • 2 ek almaecet

Elkészítés:

A salátát falatnyi darabokra vágjuk, két tányéron elosztjuk. Az uborkát felkockázzuk, a salátára szórjuk.

A füstölt lazacot falatnyi darabokra vágjuk, a zöldségeken elosztjuk. A retket felkockázzuk, a két tányéron elosztjuk. A paradicsomot is felkockázzuk a salátákra szórjuk. 

1-1 evőkanál almaecettel meglocsoljuk, és azonnal tálaljuk.

+1. Sajtos csirkesaláta

sajtos_csirkesalata_0.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 25 dkg paradicsom
  • 10 dkg jégsaláta
  • 5 dkg sajt
  • csirke fűszersó ízlés szerint
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk 1x1 cm-es darabokra, majd beszórjuk a fűszersóval. Kevés olajat felhevítünk, és megsütjük rajta a csirkemell darabokat.

A paradicsomot és a sajtot felkockázzuk. 

A kisütött csirkemellet, a jégsalátát, a paradicsomot és a sajtot összeforgatjuk.

Sokan még ma is - csúnyán fogalmazva - úgy tekintenek a salátákra, mint a "nyúltápra". Pedig, ha jobban belegondolunk, egy nagyon változatos, könnyen elkészíthető és ízletes ételekről beszélünk. Ebből az 5 egyszerű receptből is láthatod, hogy a saláta fogyasztás nem jelenti azt, hogy zöld leveleket rágcsálsz. Ráadásul még a fogyókúrázás közben sem kell lemondanod a finom ízekről.

Persze sokat számít, hogy milyen alapanyagokat használunk az elkészítéshez. Nagyot tud rontani az élvezeti értéken, ha nem friss, vagy adalékanyagokkal telepumpált hozzávalókból készítjük el. Ezért ügyeljünk, hogy mindig friss, minőségi és ellenőrzött forrásból származó húsokat fogyasszunk. 

További receptekért és hasznos táplálkozási tippekért látogasd meg a Facebook oldalunkat és kövesd a hetente új tartalommal jelentkező blogunkatFriss, minőségi, háztáji alapanyagokért  és hasznos tanácsokért pedig látogass el a Mikóczi Hús üzleteinkbe, ahol örömmel állunk a rendelkezésedre.

Jó étvágyat kívánunk! :-)

"Mikóczi Hús, hogy a vásárlás élmény legyen..."

Mikóczi Ferenc - Mikóczi Hús, ügyvezető

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr1814016570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.