Mikóczi Hús

Hogyan készüljünk az ünnepekre?

2017. november 20. - Mikóczi Hús

Igaz, hogy november vége felé, még több, mint egy hónap hátravan az év legszebb ünnepéig. De ahhoz, hogy a karácsony valóban az öröm és szeretet ünnepe legyen, nem árt, ha időben elkezded megtervezni az ünnepi időszakot, egészen az év végéig. Különben a béke és nyugalom helyett jön a stressz, kapkodás és idegeskedés. Vagy, ahogy a mi esetünkben történt néhány éve, épphogy "beestünk a karácsonyfa alá".

kacsa_blogcim.jpg

Értelemszerűen nem december elején fogod a karácsonyi halat kisütni, de ha számodra is ismerős az ünnepi fejetlenség és szétszórtság, akkor a cikkem neked szól. Minden évben megfogadod, hogy időben el fogsz készülni, de menet közben a történet valahol szétesik. De idén másképp lesz, mert megosztom veled, hogy mik azok, amikre nagyon fontos odafigyelni, hogy zavartalanul tudj készülni az ünnepi időszakra.

Az első és legfontosabb lépés, ami mindennek az alapja, a tervezés. Természetesen ez érvényes az élet legtöbb területére, de most maradjunk az ünnepeknél. November utolsó hetében pont időben vagy, hogy megtervezd, a lehető legrészletesebben a karácsonyi és a szilveszteri időszakot

kari.jpg

Írj le minden egyes dolgot az ünnepekkel kapcsolatban, ami csak az eszedbe jut. A dekorációt, hiányzó ajándékokat, az ünnepi menüt, a vendéglistát, a karácsonyi égőket és így tovább mindent. A jelentéktelennek tűnő vagy nyilvánvaló tennivalókat se hagyd ki, mert ezeken tudsz a legkönnyebben elcsúszni. Ilyen lehet például a karácsonyfa beszerzése. Teljesen egyértelmű, mégis láttam már arra példát, hogy december 24-én délután eszméltek arra, hogy elfelejtették a fát.

Miután kész a listád, rakd a teendőket időrendbe és állíts fel egy fontossági sorrendet. Ügyelj arra, hogy semmit ne halassz az utolsó pillanatra. Sokan esnek abba a csapdába, hogy pár nappal karácsony és szilveszter előtt akarnak mindent beszerezni. Várnak az akciókra. Ennek viszont az a veszélye, hogy kifogyhatnak a készletek. 4-5 évvel ezelőtt megesett, hogy sok család az utolsó pillanatra hagyta a karácsonyfa vásárlást, abban a reményben, hogy féláron hozzájutnak. És két nappal karácsony előtt gyakorlatilag elfogyott az összes.

Ugyanez az eset előfordulhat az ünnepi vacsora alapanyagaival is. Nem azt mondom, hogy már ma rohanj és vedd meg halat, amit 24-én este fogsz felszolgálni. De nem árt, ha előre bebiztosítod magad. Hiszen sok helyen lehetőséged van előre leadni a megrendelést.

unnepi.jpg

Erre mi is külön felhívjuk az ügyfeleink figyelmét, hogy időben adják le a megrendelést, hogy biztosan ki tudjuk őket szolgálni. Az idei évre ez különösen igaz, mivel többek kérésére, az eddigi kínálatunk mellett, már lehetőség nyílik hidegtálak, pácolt húsok, sült kacsa, liba és malac előrendelésére.

Te csak elmondod mit szeretnél és mi mindent megteszünk, hogy az ünnepi vacsora legyen az est egyik fénypontja.

Ha tetszett a cikkem és van olyan ismerősöd, barátod, akinek minden évben komoly fejfájást okoz az ünnepi készülődés, akkor segíts rajta és bátran küld le neki a cikkem. 

"Mikóczi Hús, hogy vásárlás élmény legyen..."

Mikóczi Ferenc - Mikóczi Hús, ügyvezető

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr3213323621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása