Mikóczi Hús

Hogy kerül a "húsba az önfejlesztés"?

2017. október 24. - Mikóczi Hús

onfejleszto_hus_1.jpg

Első olvasatra bármennyire is bizarrul hangzik, megnyugtatlak, a cím nem elírás. 

Ha azt mondom húsipar, a legtöbb embernek elsőre egy megtermett, fehér ruhás, mosolygós hentes képe ugrik be. Aki vidáman csontozza, szeli a húsokat. Másodikra minden bizonnyal egy gusztusosan elkészített sült hús illata villan fel a tudatukban. Nagy valószínűséggel az önfejlesztés lenne az egyik utolsó dolog, ami bárkinek beugrana.

Ezen nincs semmi meglepő. Annak ellenére sem, hogy egy vállalkozás fontos része az állandó változás, fejlesztés és alkalmazás. De az önfejlesztést még mindig sokan idegennek tartják. A fejlesztések legtöbb esetben a berendezésekre, szállító eszközökre és néhány esetben a munkatársak szakmai továbbképzésére korlátozódik.

Mi is ezt az utat követjük, de egy nagyon fontos, mondjuk úgy kihagyhatatlan résszel még megfűszereztük. Ez pedig az önfejlesztés, ami a vállalati kultúránk szerves részét képezi. Számomra, ügyvezetőként kiemelt fontossággal bír, hogy olyan kollégák vegyenek körbe, akik hajlandóak fejlődni. Mert a cég is csak így tud továbbhaladni. Az a munkatárs, aki önmaga nem hajlandó fejlődni, az a céget sem akarja fejleszteni. És ez a kettő összhangban működik.

hus_kep.jpg

Én 2012-ben ismerkedtem meg az önfejlesztéssel. Kis ellentmondás, de mikor a cég szárnyalt, a bevételeink növekedtek, én egyre rosszabbul éreztem magam. A megállás nélküli munka, a stressz végül kihatott az egészségemre is. Tudtam, hogy változtatnom kell. Erről a kalandos utazásról, a tapasztalataimról és felismeréseimről bővebben olvashatsz A nagy Átalakulás című könyvemben.

Az önfejlesztésnek köszönhetően nagyot változott az egész életem, a világlátásom. Szerencsére kis idővel a családom is követett, mikor látták rajtam a változást. Ez különösen fontos, mivel a családi vállalkozásunk keretein belül együtt dolgozunk. A személyes és családi fejlődés mellett nem maradhatott ki a vállalkozás sem. 

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a régi és az új munkatársakat is megismertessük az önfejlesztés világával. Mivel én csapatban gondolkozom, ezért a vállalkozásunk is csak abban az ütemben tud fejlődni, ahogy a benne lévő tagok. És engem olyan családtagok és kollégák vesznek körül, akik úgy szívják magukba a tudást, mint az anyatejet

22406243_1516392071780537_5145652302125078137_n.jpg

A hűséges önfejlesztő csapatom.

Ezt az új vállalkozási formát akarjuk meghonosítani itt a Felvidéken. Mindezt úgy, hogy nem felejtjük el mi a fő profilunk. A tudást amit én és a kollégáim megszerzünk arra fordítjuk, hogy az ügyfeleinket legendás szolgáltatásban tudjuk részesíteni. Mert mi tudjuk, hogy egy vállalkozás legnagyobb értéke az ügyfél

Ebben a szellemben folytatjuk a munkánkat. A legnagyobb örömmel segítünk és állunk a vásárlóink rendelkezésre a Facebook oldalunkon és a Mikóczi Hús üzleteinkben Dunaszerdahelyen és Jókán.

"Az ember csak akkor valósíthatja meg önmagát, ha vállalja a "kilátástalan cselekvés hősiességét"." Jean-Paul Sartre

 

"Mikóczi Hús, hogy a vásárlás élmény legyen..."    

Mikóczi Ferenc - Mikóczi Hús, ügyvezető

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr1213067810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása