Mikóczi Hús

A távol-keleti konyha ízvilága

2017. február 20. - Mikóczi Hús

Az utóbbi években hazánkban is egyre nagyobb teret nyert az ázsiai konyha. Az emberek nagyobb figyelmet fordítanak a táplálkozásuk, egyre inkább előtérbe helyezik az egészséges ételeket. 

A távol-keleti konyha alapja a halak, fehér húsok és a sok-sok zöldség. A legtöbb ázsiai ételben használt zöldségek és fűszerek az egészségünkre is jó hatással vannak. Vegyük csak a leggyakrabban használt alapanyagok jótékony tulajdonságait:

curry-powder-shutterstock_92670397.jpgCurry - a curryben található egy kurkumin nevű vegyület, amely hatékony antioxidáns, nagy szerepet játszik az immunrendszer erősítésében. A curryben található összetevők megelőzhetik a kettes típusú cukorbetegség kialakulását . Emellett gyorsítja az emésztési folyamatot.

***

gyomber.jpgGyömbér - csökkentheti a vércukorszintet, segít az emésztési nehézségekben. Immunrendszer erősítő hatásának köszönhetően segít az influenza és a megfázás kezelésében. Továbbá erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik.

***

1_original.jpgChili - a chili rendkívül gazdag A-, B1-, B2-, B6-vitaminokban és háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint egy narancs. A chili hatóanyagát a kapszaicin adja. A kapszaicin olyan fehérjék keletkezését váltja ki, melyek megakadályozzák a zsír lerakódását és segítik a súlycsökkentést.

***

szezammag.jpgSzezámmag - a szezámmag bővelkedik B1-, B2-, D-, E-vitaminokban, telítetlen zsírsavakban és foszforban. A szezámmagban található anyagok erősebbé teszik az idegszöveteket, és jótékonyan hat a fáradtság és az álmatlanság leküzdésére. A máj és epehólyag betegségei hatásosan kezelhetőek a szezámmaggal.

***

97.jpgLaskagomba - a laskagomba kedvezően hat a vérnyomásra, szabályozza a vér koleszterinszintjét. Cukorbetegség esetében segít a vércukorszint tartásában. Gazdag B-, C-, D-, K-vitamin forrás, nagy mennyiségben tartalmaz káliumot és magnéziumot.

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr5912265008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása