Mikóczi Hús

Miért fogyasszunk húst

2017. február 13. - Mikóczi Hús

grilled-chicken-breast_4211.jpg

Ismét egy olyan témával foglalkozunk, amely megosztja az embereket, a hús fogyasztásával.

Most akkor együnk húst vagy ne együnk? Egészséges vagy egészségtelen?

Manapság a vegetarianizmus és a különböző táplálkozási módok a reneszánszukat élik. Naponta találkozunk újfajta étrendekkel, amelyek néha már a végletekig elmennek. Az egészséges táplálkozás és különféle diéták nagyon elterjedtek. Az egyik véglet, akik teljesen száműzték az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását, a másik pedig, akik szinte már csak húst esznek.

Viszont a szervezetünk egészséges működése szempontjából az ideális a kettő között található. Az emberi testnek szükséges van a húsra és a zöldségekre, gyümölcsökre. De most maradjunk a húsoknál.

A hús egy alapvető emberi élelmiszer. Teljes értékű fehérjéket tartalmaz, amelyek a szervezet számára létfontosságúak. A fehérjék aminosavakból épülnek fel, napi 50-60 gramm hús fedezi az emberi test aminosav szükségletét és a fehérjeigényének 1/4-ét.

rump-steak-meal-deal.jpgTovábbá a húsok nagy mennyiségben tartalmaznak B1, B2, B6, B12 vitaminokat. Ezek hiányában fáradékonyság, vérszegénység, bőrproblémák jelentkezhetnek. 

Az általános vélekedéssel ellentétben a fehérjék mellett a zsiradékok fogyasztása is nélkülözhetetlen. Feladatuk a sejtépítés és mechanikai védelmet, hőszigetelést nyújtanak. Illetve vannak vitaminok, mint az A és D vitamin, amelyek zsírban oldódnak.

Az egészséges táplálkozás és a hús fogyasztása esetében is szem előtt kell tartanunk a mértékletességet. Mind minden, a húsevés is ártalmas az egészségre nagy mennyiségben. Nagy mennyiségű vörös hús fogyasztása növeli a koleszterin szintet, emeli a vérnyomást. Az elkészítés módja is fontos szempont. A túlzott fűszerhasználat növelheti az egészségügyi problémák kialakulásának kockázatát.

Az egészségünk érdekében viszont tudnunk kell, hogy a szükséges tápanyagokat csak a minőségi húsok, húskészítmények tartalmazzák. Ezért törekedjünk arra, hogy a húst mindig megbízható helyről szerezzük be.

És végül az utolsó érv a húsfogyasztás mellett, maga az ízvilág. Egy finoman, egészségesen elkészített hús ízéhez kevés dolog hasonlítható.

Nem tisztem, és nem is akarok senkit meggyőzni. Mindenki úgy táplálkozzon és azt fogyasszon, amit az egészsége szempontjából a legjobbnak tart. Viszont a bejegyzésemben leírtakat orvosi kutatások bizonyítják.    

A bejegyzés trackback címe:

https://mikoczihus.blog.hu/api/trackback/id/tr6812253852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása