Több, mint 20 éve foglalkozom csirkékkel, de ilyet még én sem láttam.
Egészen az alapoktól kezdtem, tehát először is csirkéket neveltem. Tudni kell, hogy saját magam készítettem minden ehhez szükséges berendezést. Tehát megvolt a keltetőm, majd ezután a kiscsibék átkerültek a neveldébe. Ezután következett a végső fázisú tenyésztés. Első körben még élő állapotban történt az értékesítés.
Viszont egyre több visszajelzést kaptam, hogy nem-e lehet konyhakész állapotban megvásárolni a csirkét, mivel nincs idejük a tisztításra. Ezért elkezdtem frissen vágva, teljesen megtisztítva értékesíteni. Így még jobban ki tudtam elégíteni a vevőim igényeit, különösképpen azokét, akik városokban laktak. Majd ezt a folyamatot továbbgondoltam és darabolva, porciózva árultam. Hiszen egy családban sem szereti mindenki a csirke minden részét, van aki combot, mások mellett.
Ezután már kicsontozva (filés állapotba) is árultam a csirkéket azért, hogy még inkább meg tudjam könnyíteni az ügyfeleim életét.
De, mint mondtam, mindig szerettem kísérletezni és újítani, ezért nem álltam meg. Tesztelni kezdtem a különböző páckeverékeket csirkehúsra, és miután megvolt a legjobb recept, vettem egy mozgó grillcsirke sütőt. Jártam vásárokba, nagyobb rendezvényekre árulni. Természetes ez mellet folytattam tovább az eddigi értékesítést.
Láthatod, hogy ami a csirkét illeti, szinte mindennel foglalkoztam, a szakma legapróbb részleteit ismerem. De a videóban látható technikával még nem találkoztam.
Egy zseniális módszer, amit úgy is nevezhetnék, hogy a tökéletes csirkecsontozás.
Időigényes eljárás, sok gyakorlás szükséges ahhoz, hogy ilyen profi szinten tudjunk egy csirkét egészben kicsontozni. Mi először negyedekre vágjuk, majd "alkatrészeire" bontjuk és az ügyfeleink igényi szerint készítjük el a húst. Viszont a videóban látható technikával úgy csontozza ki a csirkét, hogy egészben veszi ki a csontokat miközben nem szedi "alkatrészeire". Így a csirke egészben marad, de már csont nélkül.
Ezzel a módszerrel előkészített húst sokkal jobb tölteni, mert a bőr egyben egy zárt rendszert alkot, így az ízek jobban összeérnek.
Láthatod tehát, hogy mindig lehet még tovább fejleszteni és még én is tanulok új dolgokat. A családi vállalkozásunkban mindig azaz első szempont, hogy tudjuk az ügyfeleinket még jobb kiszolgálásban részesíteni, még inkább megkönnyíteni az életüket.
"Mikóczi Hús, hogy a vásárlás élmény legyen..."
Mikóczi Ferenc - ügyvezető